Lajka

Podujatie Kežmarok

Lajka

Projekt 100

---

Dobrodružný bábkový príbeh o tom, že Lajka žije! Spolu s ďalšími zvieratami začala obývať vzdialenú planétu.

Fenka Lajka žije na periférii ruského veľkomesta. Nemá to ľahké. Po odchyte je však preškolená na priekopníčku kozmonautiky. Hneď po štarte Lajku do vesmíru nasleduje množstvo ďalších zvierat vypúšťaných z Houstonu a Bajkonuru.

Zvieratá blúdia vesmírom, až nakoniec prostredníctvom čiernej diery šťastne začnú obývať vzdialenú planétu. Po dlhej dobe harmonického a nikým nerušeného súžitia s miestnymi živočíchmi k nim však doputujú aj dvaja ľudskí kozmonauti...

Animovaný/bábkový/sci-fi/muzikál, Česko, 2017, 87 min, v pôvodnom znení (česky).

Réžia a scenár: Aurel Klimt. Hudba: Miroslav Wanek. Piesne: Miroslav Wanek. Kamera: Radek Loukola. Strih: Aurel Klimt. Výtvarno: Martin Velíšek, František Lipták, Aurel Klimt. Animácia: Jan Štencl, Olivie Dolanská.

AUREL KLIMT (1972)
Vyštudoval katedru animovanej tvorby na pražskej FAMU. Už počas štúdia vytvoril niekoľko krátkych filmov – napr. Maškin zabil Koškina (1996), Eastern – Krvavý Hugo (1997) a absolventský film O kouzelném zvonu (1998), zaradený do distribučného pásma Šesť statočných –, vďaka ktorým sa pomerne rýchlo zaradil medzi hlavných predstaviteľov českého animovaného filmu. Za krátkometrážny bábkový film Pád (1999) získal cenu českých kritikov Kristián. Režisérsky sa podieľal i na dlhometrážnych filmoch, napríklad Fimfárum Jana Wericha (2002; poviedka Franta Nebojsa) a Fimfárum 2 (2006; poviedka Hrbáči z Damašku). Animovaný bábkový sci-fi muzikál Lajka (2017) je jeho prvým samostatným dlhometrážnym filmom.

Distribútor: Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK)
Formát: DCP 2D
Prístupnosť: MP12+
Vstupné: 4 €, s klubovým preukazom 3 €

Miesto konania podujatia: Filmový klub Iskra Kežmarok, Hlavné námestie 3, Kežmarok
Dátum začiatku podujatia: 8. Januára 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Januára 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1355N 20.4301E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Lajka

Meno organizátora: Filmový klub Iskra Kežmarok
Fotografie
Podobné podujatia