LEGO® FESTIVAL

Podujatie Bratislava

Príďte zasnežiť vianočný stromček alebo postaviť snehuliaka!

 

Slávnostné otvorenie LEGO Festivalu pod názvom „Postavte si snehovú vločku“ sa uskutoční 28. novembra od 10.00 h do 18.00 h. Počas neho čakajú na malého či veľkého fanúšika farebných kociek sprievodné akcie a hry. Hlavnou z nich bude zdobenie vyše 5-metrového vianočného stromčeka postaveného z LEGO kociek a elementov. Deti si pomocou animátorov budú môcť poskladať snehové vločky, ktorými vianočný stromček postupne skrášlia, pre šikovné ruky je pripravená aj možnosť zapojiť sa do stavania 1,5 metrového snehuliaka. Každý si zároveň môže urobiť fotku na pamiatku s dvoma veľkými LEGO Santa Claus-mi. Kto slávnostné otvorenie nestihne, nemusí zúfať. Vianočný stromček, snehuliak a obaja Santovia budú vystavení do 2.decembra.

 

LEGO Festival ponúkne expozíciu modelov od výmyslu sveta

Výstava, ktorá bude obsahovať celkovo 24 sôch, ponúkne ľudské postavy v rozmanitých podobách, ako napríklad chlapík na lavičke alebo odvážny požiarnik, ktorého socha patrí medzi najťažšie modely. Chlapcov určite potešia neohrození bojovníci zo série LEGO ChimaTM, nebudú chýbať ani motívy zo zvieracej ríše v podobe krokodíla alebo ťavy. Okrem detí si na svoje prídu aj veľkí návštevníci, najmä filmoví nadšenci Hviezdnych vojen –  a to vďaka sochám R2D2 či kapitána Rexa.

 

Nové exponáty len v Bratislave!

Expozícia ponúkne aj nové modely, ktoré v nákupnom centre zažijú svoju premiéru. Hviezdnu pechotu Star WarsTM tak doplní postava Darth Maula a Luka Skywalkera. Premiérovo sa tu objavia aj modely klauna, líšky, mláďatiek sibírskeho psíka huskyho či polárneho medveďa.

 

LEGO Festival okrem exponátov prinesie aj možnosť veľa sa dozvedieť. Vďaka infopanelom návštevníci zistia, kedy LEGO vzniklo a aká bola jeho história. Okrem toho aj rôzne pikošky – viete, že keby sa postavil stĺp z približne 40-tich miliárd LEGO kociek, dosiahol by na Mesiac? A za celé roky existencie spoločnosti bolo vyrobených viac ako 650 miliárd LEGO kociek? Dokonca aj to, že názov LEGO pochádza z dánskych slov „leg godt“, čo môžeme voľne preložiť ako - “dobre sa zahraj”.

 

LEGO hracia zóna pre veľkých i malých 

 

Počas celého podujatia bude k dispozícii aj LEGO hracia zóna, kde si deti všetkých vekových kategórií môžu postaviť modely z LEGO a z LEGO DUPLO® kociek. Navyše si môžu zmerať sily v rôznych súťažiach či kvízoch aj počas nasledujúcich 3 adventných víkendov (5.12 – 6.12, 12.12. – 13.12. a 19.12. – 20.12.) – a to vždy od 10.00 ho do 19.00 h. Na tých najšikovnejších čakajú pekné LEGO darčeky.   

  

 

Meno organizátora: NC Shopping Palace
Fotografie
Podobné podujatia