Leonardo / Exhibition On Screen

Podujatie Košice

Leonardo / Exhibition On Screen

Východoslovenská galéria a Kino Úsmev prichádzajú s unikátnym európskym formátom - Exhibition on Screen. Pozrite si najväčšie svetové výstavy v Košiciach, na filmovom plátne.

Leonardo Exhibition On Screen (National Gallery London)

Réžia: Phil Grabsky, Brit., 2012, 90 min., 2D záznam, angl. ver., tit., MP, 7.00 €

Film zavedie divákov na najväčšiu výstavu o Leonardovi da Vincim na svete, ktorá sa po piatich rokoch príprav konala na prelome rokov 2011 a 2012 v londýnskej National Gallery. Milovníkom umenia ponúka možnosť prežiť v kine zásadnú výstavu „Leonardo da Vinci: Maliar na milánskom dvore“, ktorá na jednom mieste zhromaždila doposiaľ najväčší počet da Vinciho majstrovských diel (sedem zo štrnástich dochovaných Leonardových plátien a šesťdesiat kresieb a skíc), a uvidieť jeho slávne obrazy na veľkom plátne vo vysokom rozlíšení.

Výstavou sprevádza historik umenia Tim Marlow, ktorý si k výkladu jedinečných a tajomných diel Leonarda da Vinciho pozval svetoznámych kurátorov a historikov.

Film o jedinečnom človeku je pretkaný zasvätenými biografickými faktami, ale i reflexiami o Leonardovom vplyve na svojich súčasníkov a nasledovníkov.

Zakúpená vstupenka na film, zároveň platí na všetky výstavy vo Východoslovenskej galérii v trvaní jeden mesiac od zakúpenia.

www.kinousmev.sk
www.vsg.sk

Miesto konania podujatia: Kino Úsmev, Kasárenské Námestie 1, Košice
Dátum začiatku podujatia: 27. Mája 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 27. Mája 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7262N 21.2572E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Leonardo / Exhibition On Screen

Fotografie
Podobné podujatia