Letné kino na amfiteátri Plechový bubienok

Podujatie Banská Bystrica

Letné kino na amfiteátri: Plechový bubienok

PLECHOVÝ BUBIENOK

(Západné Nemecko / Francúzsko / Poľsko / Juhoslávia, 1979, 142 min, Volker Schlöndorff)

Príbeh nezvyčajného chlapca, ktorý sa rozhodne, že už nechce rásť a na jeho ceste životom ho sprevádza plechový bubienok
Skvelá filmová adaptácia románu Güntera Grassa. Dej sa odohráva v rokoch 1899 - 1945 a sleduje osudy postáv na pozadí premien mesta Gdaňsk, ktorého genius loci sa stáva ďalším protagonistom. Rozprávačom je Oskar Matzerath, ktorý sa z nedôvery a odporu voči falošnému, krutému a pokryteckému svetu dospelých rozhodne pri svojich tretích narodeninách pádom do pivnice zastaviť svoj rast. Predstieraná detinskosť mu zachováva odstup, nezávislosť a slobodu; jej príznakom sa stáva červenobiely plechový bubienok, na ktorý v proteste vytrvale bubnuje.

Predpredaj: https://ticketware.eu/p/aTO6
Vstupné cez predpredaj: 5 €
Vstupné na mieste: 6 €

Uvádzame v pôvodnom znení s českými titulkami.
Veková vhodnosť: 15

Organizátorom predstavenia je O. Z. za! amfiteáter.

Prosíme návštevníkov o dodržiavanie platných opatrení v súvislosti s pandémiou COVID-19. Počet účastníkov jedného podujatia je momentálne obmedzený na 1000.

Čas začiatku predstavenia je orientačný a skutočný začiatok predstavenia sa vzhľadom na kvalitu projekcie prispôsobuje času súmraku, ktorý môže byť až v rozsahu +10 minút od udávaného času predstavenia. Najdlhší čas súmraku sa prejavuje v strede júna, postupne sa počas júla a augusta skracuje a je teda možné začať predstavenie skôr.

Žiadosti o vrátenie vstupného po jeho zakúpení radi vyhovieme, ak by došlo k technickému zlyhaniu, resp. neuskutočneniu, či nedokončeniu predstavenia v dôsledku takéhoto zlyhania. Pre tento prípad si prosím uschovajte vstupenku, ktorá bola zakúpená na pokladni, po dobu trvania predstavenia, nakoľko vrátenie vstupného je podmienené vrátením vstupenky. Nemôžeme však niesť zodpovednosť za zmenu počasia počas predstavenia a teda nemáme ani možnosť vrátiť vstupné z dôvodu nepriaznivého počasia po začatí predstavenia. Vaše pochopenie si veľmi vážime.

Začiatok podujatia: 19. 8. 2020 20:30:00
Koniec podujatia: 19. 8. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra