Letné kino v Cooltajneri: SVIŇA

Podujatie Považská Bystrica

Letné kino v Cooltajneri: SVIŇA

Pozývame vás do letného kina Cooltajneru, v ktorom v piatok 17.7.2020 o 20:45 premietneme film Sviňa.

Prenájom kresiel, lehátok a tulivakov za 3 eurá/kus, s vlastnou karimatkou či dekou vstup zdarma. V prípade nepriaznivého počasia sa premietanie tohto titulu presunie na náhradný termín.

O FILME:

Malebnú krajinku kdesi pod horami ovládajú vysokopostavení zločinci, ľudia prepojení politikou, mafiou, ale aj s políciou, súdmi a veľkými kšeftami. Závislá tínedžerka zmizne z resocializačného centra, no nikomu nechýba. O nútenom sexe a drogách chce povedať na polícii, ale pošlú ju preč. Vyhľadá novinára, ktorý sa pustí do rozplietania neuveriteľnej chobotnice zločinu, mafie, vydierania.

Talentovaný politik sa stane Predsedom a ovládne celú krajinu, pretože kto má moc, má pod palcom aj políciu aj štátne obchody. Z malého veksláka sa stáva veľký vydierač, ktorý s ľuďmi narába ako so šachovými figúrkami.

Lenže môže pravda prežiť, medzi ľuďmi, ktorým ide o prachy a moc? Alebo sa Boh peňazí neštíti ani vraždiť?

Sviňa sa odohráva vo svete vysokej politiky, mafie bielych golierov, zločinu, obchodu s bielym mäsom a veľkých peňazí. Bestseller Arpáda Soltésza odhalil ako funguje moc, aké násilie sa okolo nás odohráva vrátane obchodu s neplnoletými dievčatami v resocializačných zariadeniach a ich brutálnym zneužívaním.

Zdrogované dievčatá sa stávajú hračkami vplyvných mužov z mafie i najvyšších miest politike. Vo veľkom biznise sa tu točia peniaze, vydieranie je len iný spôsob obchodu. A moc je ten najlepší spôsob, ako chrániť svojich ľudí pred políciou a súdmi. Ak máš moc, môžeš všetko. V tejto krajine sa niektorí budú mať dobre.

ŽÁNER: Thriller
PREMIÉRA: 6. 2. 2020
DĹŽKA: 98 minút
SCENÁR, RÉŽIA, PRODUKCIA: Mariana Čengel Solčanská, Rudolf Biermann
KAMERA: Ivan Finta
STRIH: Ondrej Azor
HUDBA: Vladimír Martinka
HRAJÚ: Jozef Vajda, Marko Igonda, Dano Heriban, Gabriela Marcinková, Diana Mórová, Braňo Bystriansky, Szidi Tobiasz, Jakub Rybárik, Mária Schumerová, Dana Droppová, Petra Dubayová, Andrej Remeník a ďalší.
ŠTÚDIO: In Film, Cinemart SK
PRÍSTUPNOSŤ: nevhodné pre vekovú kategóriu maloletých do 12 rokov

Začiatok podujatia: 17. 7. 2020 20:45:00
Koniec podujatia: 17. 7. 2020 22:30:00
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.