Levanduľové dni v Komunitnej záhrade KVP

Podujatie Košice

Levanduľové dni v Komunitnej záhrade KVP

Dni fialovej rastliny sa toto leto opäť uskutočnia vo Výmenníku Wuppertálska, tentokrát aj s netradičným trhom. Do kalendára si nezabudni zaznačiť 3. a 4. júl.

Dva dni v Komunitnej záhrade KVP ti ponúknu hromadu rád a tipov, ako sa o rastliny, ovocie, zeleninu, či liečivé bylinky starať. Na zvedavé otázky amatérskych, ale aj skúsených záhradkárov odpovedia na slovo vzatí botanici, bylinkári a lektori z Výmenníka Wuppertálska.

Počas oboch dní si v čase od 14:00 do 18:00 kúpiš, ale aj vlastnoručne vyrobíš kozmetické výrobky, kvety, výživové doplnky s extraktom z levandule, dokonca aj sviečky či dizajnové doplnky. Oddýchneš si v levanduľovej kaviarničke Lavendercaffe, kde sa bude podávať káva s levanduľovým korením a pochutnáš si na maškrtách ako levanduľový banán so zmrzlinou alebo levanduľová limonáda.

Počas oboch dní budú v čase od 14:00 do 16:00 hod. bežať aj sprievodné workshopy. Základy o rastline, teda tzv. levanduľové okienko ti poskytne Martin Pizňak, botanik a doktorand na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. Ako sa vyrába prírodná kozmetika ti ukáže lektorka workshopov o výrobe prírodnej kozmetiky a lektorka BylinKE Nikola Dikejová. A nezabúdajme ani na príjemnú aromaterapiu vďaka vôni početných kvitnúcich levandúľ.Nebude chýbať ani potulka po komunitných záhradách s Martinom Pizňakom a Evou Černákovou.

Vstupné na levanduľové dni neplatíš.

Miesto konania podujatia: Wuppertalska , Kosice, Titogradská 17, Sídlisko KVP, Košice, Košice
Dátum začiatku podujatia: 3. Júla 2017 10:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Júla 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7174N 21.219E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Levanduľové dni v Komunitnej záhrade KVP

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia