Live Stroon: Solar Preludes a Vice Laboratory

Podujatie Prešov

Live Stroon: Solar Preludes a Vice Laboratory

Stroon je pulzujúcim elementom na slovenskej hudobnej scéne. Nielen vďaka vibrafónu, ktorý je jeho hlavným nástrojom, ale aj vďaka škále projektov a spoluprác, v ktorých necháva svoj rukopis. Zasnenosť, kontemplácia, snaha o beztiažovosť, konceptualita, to všetko vo vnútri. Modalita, rytmické štruktúry, minimalizmus, skreslenie, synthové plochy a proto-melodika navonok. V jeho setoch môže zaznieť skorá elektronika, akustické kompozície, dystopické improvizácie, solárne prelúdia, ale aj jeho najnovšia tvorba. Svoje živé hrania sa snaží vždy prispôsobiť miestu, času a divákom a obohacovať ich spoluprácou s úspešnými slovenskými vizuálymi umelcami.
Stroon na seba upozornil v roku 2010 debutom Ruine Noire, ktoré si vyslúžilo veľmi pozitívne ohlasy. Solar Preludes (2016) spojili protikladné svety skreslenej gitary a vibrafónu do elektronickej formy. Album bol v rámci Radio_Head Awards nominovaný v dvoch kategóriách, singel Astatine sa zas hneď po vydaní stal jednou z najhranejších skladieb v rotácii Rádia_FM. Ostatný release, Vice Laboratory (2018), priniesol autorov extrovertnejší prístup a jeho lásku pre “klubovosť”, no stále s jeho príznačným rukopisom.
Spomínané albumy, ale aj prierez jeho skoršej tvorby za uplynulé roky prezentoval na rozličných domácich aj zahraničných festivaloch a v kluboch (BAM Festival / BE, Open’er/ PL, Waves Vienna/ AT, Pohoda/ SK, Sharpe Festival/ SK, Lunchmeat festival/ CZ, Sperm Festival/ CZ, Spectaculare/ CZ).

Sobota o 20:30 – 1:00

Fotografie
Podobné podujatia