Longital Suita / Stanica Žilina-Záriečie S2

Podujatie Žilina

Longital Suita / Stanica Žilina-Záriečie S2

Longital Suita - pozoruhodné spojenie trojice Shina, Dano Salontay a Marián Slávka (Longital) so sláčikovým kvartetom s aranžmánmi Slava Solovica - konečne v Žiline.

Koncert na záver Žilinského literárneho festivalu sme plánovali na záhrade Rosenfeldovho paláca - kvôli chladnému počasie sa ale presúvame pod strechu Rondla do sály S2 na Stanici. A tak to bude aj so sedením, krásnymi svetlami a lepšou akustikou. Kapacita je 120 divákov, tak neváhajte a poistite si lístky v predpredaji, sú aj výrazne lacnejšie. A pre divákov Kníhkupeckej noci na ŽLF pristavíme autobus, aby ste sa pohodlne presunuli z Rosenfelda na Stanicu.

Longital Suita je zomknutý celok z ôsmich rovnocenných osobností, medzi ktorými funguje zvláštna chémia, muzikantský rešpekt a priateľstvo.

LONGITAL:
Shina - spev, basgitara, slák | Daniel Salontay - gitary, slák, vokál | Marián Slávka - bicie, piano
KVARTETO:
Fero Ferienčík -prvé husle | Milan Adamec - husle | Slavo Solovic - viola | Magdaléna Izakovičová - violončelo
ZVUK:
Martin Čema

Divotvorný a živelný koncert zostavený z najsilnejších piesní Longital vznikol pre festival komornej hudby Konvergencie v septembri 2015. Longital Suitu charakterizujú štyri slová: radosť (z hudobného a ľudského porozumenia hudobníkov na pódiu); sebavedomie (v zmysle poznať sa a vážiť si sám seba); odvaha (skúšať stúpať do neznáma, meniť); virtuozita (ako kombinácia citu, divokosti a temperamentu).

Autorom aranžmánov je Slavo Solovic, skladateľ, ktorý úspešne prekračuje hranice medzi populárnou či alternatívnou hudbou a svetom vážnej, klasickej hudby. Longital Suita je inšpirovaná klasickou formou suity, no zároveň búra zaužívané spôsoby kombinácie rockovej skupiny so sláčikmi. Piesňové krajiny Longitalu, sú preložené do jazyka nových nástrojov s obdivuhodnou ľahkosťou, a bez strát na význame, zážitku či pôvodnom charaktere.

Turné Longital Suita 2016 je podporené vydaním rovnomenného živého CD albumu z premiérového koncertu na festivale Konvergencie. Koncertný album verne zachytáva prednosti a silu tohoto projektu, no živý zážitok je jedinečný a neprenosný a preto pozývame na piatkový večer na Stanici.

www.longital.com

Vstupné v predpredaji: 12,00 / 8,00 € (dospelí / študenti)
Na mieste 15,00 / 10,00 €
Predpredaj: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/7981/longital-suita
Vstupenky si môžete kúpiť online, osobne na ktoromkoľvek z predajných miest PREDPREDAJ.SK alebo priamo na Stanici.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Vstupenky: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/7981/longital-suita
Dátum začiatku podujatia: 23. Septembra 2016 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 23. Septembra 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Longital Suita / Stanica Žilina-Záriečie S2

Fotografie
Podobné podujatia