Longital

Podujatie Liptovský Mikuláš

Longital

Longital je stálica slovenskej hudobnej scény, a zároveň zakladateľom prestížneho slovenského labelu Slnkorecords. Za 16 rokov existencie má skupina na konte koncerty v 12 krajinách Európy, USA a Kanade. Pravidelne vystupuje na prestížnych festivaloch ako Pohoda, Colours of Ostrava, United Islands

Aktuálny a v poradí dvanásty album Divoko (2016) bol nominovaný na cenu RadioHead Awards v kategórii Album roka. Česká kritika ho zaradila medzi najzaujímavejšie slovenské albumy (Musicserver).
- skupina koncertuje v triu Shina (vokál, bezpražcová basa), Daniel Salontay (gitara, slák/smyčec) a Marián Slávka (bicie, klavír).

Slovami hudobného novinára Jiřího Moravčíka:
Medzinárodne známa Slovenská skupina s dokonale jasným zábleskom geniality. Tvorcovia piesňových obrazov presiaknutých rockom, folkom, elektronikou, osobitou poéziou a nepravdepodobným druhom experimentátorstva. Hudba, ktorá do vás napumpuje pyrotechnickú energiu a vzápätí uvedie do stavu levitácie. Shina hrá na basgitaru, spieva, tancuje a necháva na seba padať dážď z peria. Dano pripomína šťastného džina vypusteného z fľaše a nad zvukom jeho akeustickej gitary musíte premýšľať, či sa vám nezdá. Longital prichádzajú v najlepšej forme: rozšírení na power trio o výrazného bubeníka a pianistu Mariána Slávku a s aktuálnym albumom „Divoko“.

Miesto konania podujatia: Diera do sveta, Námestie osloboditeľov 1, Liptovský Mikuláš
Dátum začiatku podujatia: 16. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 16. Decembra 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0839N 19.6128E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Longital

Meno organizátora: Diera do sveta
Fotografie
Podobné podujatia