Ľudový jarmok Pod vŕbičkami 2019

Podujatie Nedožery - Brezany

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami 2019

Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany a Obecný úrad Nedožery-Brezany s finančnou podporou Matice slovenskej a Trenčianskeho samosprávneho kraja Vás pozýva na Ľudový jarmok Pod vŕbičkami, ktorý sa uskutoční 03. augusta 2019 od 11:00 h v areáli Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch.

Tento rok Ľudový jarmok už po šiestykrát privíta v príjemnom prírodnom areáli zručných ľudových remeselníkov a umelcov. Títo remeselníci pracujú pôvodnými remeselnými technikami a z pôvodných materiálov, prípadne staré techniky používajú na novodobé materiály.

Čo-to sa naučíte od keramikára, korytára, drotára či ošietkára. Okrem toho sa môžete podučiť pradeniu, pleteniu košíkov či vyšívaniu krivou ihlou.

Ak Vám pri potulkách remeslami vyhladne, budú pre Vás pripravené domáce koláče, pagáče či guláš a o smäde tiež nebudete. Pre deti chystáme rôzne hry a môžu sa povoziť na koníkovi.

Od 16:00 spríjemnia návštevníkom poobedie svojimi vystúpeniami folkloristi z FSk Pobedimčan z Pobedimu, FSk Stráne z Važca a Gajdošská muzika Bosoráci z Piechova. Na záver zahrá do tanca Piechovská muzika.

Fotografie
Podobné podujatia
JARNÝ BÁNOVSKÝ JARMOK 2024
Overené podujatieJARNÝ BÁNOVSKÝ JARMOK 2024
Námestie Ľ. Štúra, Bánovce nad Bebravou
VIVAT HOLÍČ 2024
Overené podujatieVIVAT HOLÍČ 2024
areál Holíčskeho zámku, Holíč