Ľudový jarmok Pod vŕbičkami 2020

Podujatie Nedožery - Brezany

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami 2020

Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany a Obecný úrad Nedožery-Brezany s finančnou podporou Matice slovenskej Vás pozýva na Ľudový jarmok Pod vŕbičkami, ktorý sa uskutoční 08. augusta 2020 od 11:00 h v areáli Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch

Aj keď to z jari tento rok nevyzeralo s podujatiami veľmi ružovo, sme radi, že sa v príjemnom prírodnom areáli už po siedmykrát stretneme so zručnými ľudovými remeselníkmi a umelcami. Títo majstri pracujú starými remeselnými technikami z pôvodných materiálov, prípadne staré techniky používajú na novodobé materiály.

Môžete sa podučiť u keramikára, ošietkára či drotára. Okrem toho sa dostanete do tajov paličkovanej čipky, korytárstva, pradenia a uvidíte ako sa dá využiť modrotlač v modernom šate.

Ak Vám pri potulkách remeslami vyhladne, budú pre Vás pripravené domáce koláče, pagáče či guláš a o smäde tiež nebudete. Pre deti aj dospelých sú nachystané rôzne hry a môžu sa povoziť na koníkovi.

Poobedie už tradične prídu spestriť folkloristi, tento rok z FSk Hájiček z Chrenovca-Brusna, FSk Podžiaran z Papradna a FS Karpaty z Bratislavy. Na záver vás čaká tancovačka s Piechovskou muzikou.

V prípade nepriaznivého počasia sa jarmok koná v kultúrno-spoločenskej miestnosti obecného úradu.


Všetci ste srdečne vítaní!


Vstup je voľný. Zmena programu vyhradená!

Podujatie sa bude konať za aktuálne platných hygienických opatrení.

Fotografie
Podobné podujatia
JARNÝ BÁNOVSKÝ JARMOK 2024
Overené podujatieJARNÝ BÁNOVSKÝ JARMOK 2024
Námestie Ľ. Štúra, Bánovce nad Bebravou
VIVAT HOLÍČ 2024
Overené podujatieVIVAT HOLÍČ 2024
areál Holíčskeho zámku, Holíč