LUX Film Prize v Kine Úsmev

Podujatie Košice

LUX Film Prize v Kine Úsmev

Od roku 2007 Filmová cena Európskeho parlamentu, LUX, upriamuje pozornosť na európske tituly, ktoré sa zaoberajú súčasnými témami rezonujúcimi v európskej spoločenskej debate. Parlament verí, že film, médium schopné zasiahnuť masové publikum, môže slúžiť ako ideálny nástroj pre naštartovanie debaty a reflexie o Európe a jej budúcnosti.

FILMOVÁ CENA LUX neustále skúma nové spôsoby prekračovania hraníc a prekonávania prekážok, budovania mostov dláždených emóciami vyvolanými filmami, a to všetko prostredníctvom spoločného ponímania spoločných základov, na ktorých vystala naša európska identita i rozmanitosť.

Po prvýkrát uvádzame v Košiciach v Kine Úsmev dva tituly nominované na túto európsku cenu. Po každom filme bude nasledovať live stream diskusie s tvorcami.

120 TEPOV ZA MINÚTU
http://www.kinousmev.sk/event/184849/120-tepov-za-minutu

WESTERN
http://www.kinousmev.sk/event/184841/western

-Obe projekcie sú pre Vás zdarma.

V roku 2012 bolo v rámci FILMOVEJ CENY LUX, ktorú udeľuje Európsky parlament, vytvorené podujatie FILMOVÉ DNI LUX. Každý rok od októbra do decembra sa počas FILMOVÝCH DNÍ LUX stierajú geografické a jazykové hranice, pričom cieľom je vytvoriť európsky verejný priestor: milovníci filmov zo všetkých 28 členských štátov EÚ môžu vidieť tri výnimočné filmy v 24 úradných jazykoch EÚ. Premietania, ktoré organizujú informačné kancelárie Európskeho parlamentu, prebiehajú v rámci filmových festivalov alebo vo filmových kluboch alebo iných kinách a často ide o predpremiéru filmu v danej krajine.

V rámci podujatia FILMOVÉ DNI LUX majú Európania možnosť spoločne zažiť rozmanitosť a bohatstvo európskej kinematografie a diskutovať osobne, ako aj prostredníctvom sociálnych médií o otázkach, ktorými sa zaoberajú filmy uchádzajúce sa o FILMOVÚ CENU LUX.

Miesto konania podujatia: Kino Úsmev, Kasárenské Námestie 1, Košice
Vstupenky: http://www.kinousmev.sk/
Dátum začiatku podujatia: 8. Novembra 2017 16:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Novembra 2017 21:30
Pravdepodobné súradnice: 48.7262N 21.2572E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia LUX Film Prize v Kine Úsmev

Meno organizátora: Kino Úsmev
Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra