Mačovské gazdovské dvory 2016

Podujatie Diviaky nad Nitricou

Mačovské gazdovské dvory 2016

Milí návštevníci zblízka i zďaleka,
tento pestrý a zaujímavý deň bude rozhodne stvorený pre vás, ktorí máte radi rodinné výlety s deťmi, alebo vás lákajú závany starých čias našich predkov. Príďte do Mačova a určite sa vám zapáči nielen podujatie ale i pôvabný kraj v údolí rudnianskej doliny obklopenej majestátnymi Strážovskými vrchmi!

MAČOVSKÉ GAZDOVSKÉ DVORY

30. 4. 2016
Mačov /Diviaky nad Nitricou/

Motto dňa: Rob, čo môžeš, s tým, čo máš, tam, kde si.

CELODENNÁ PONUKA:
Obhliadka gazdovských dvorov, ukážky mlátenia obilia cepami a mláťačkou, jazdenie na koni, vozenie na vozoch, chytanie cvíčal, pálenie smoly, pradenie nití a rôzne iné techniky z bežného života našich predkov

Od rána si môžete posedieť v príjemnom prostredí, pochutnať na špecialitách nášho regiónu - guláš, zabíjačka, domáci chlieb, posúchy so slaninkou, fazuľa s posúchom, zemiakové babky ,chlieb s cibuľou a iné.

V Mačove si ctíme dedičstvo našich predkov a ochraňujeme ho pre ďalšie generácie. Týmto podujatím chceme prispieť k zachovávaniu tradícií, prispieť k udržaniu tradičných ľudových remesiel, zachrániť ich pred upadnutím do zabudnutia, vdýchnuť život zachovalým objektom ľudovej architektúry, obohatiť tak život v malej obci a prispieť tým aj k celkovému rozvoju regiónu.

Fotografie
Podobné podujatia