Magyar Jazz Ünnepe - Sviatok maďarského jazzu

Podujatie Dunajská Streda

Magyar Jazz Ünnepe - Sviatok maďarského jazzu

A Magyar Jazz Szövetség által megrendezett Magyar Jazz Ünnepe koncertsorozat – zenekarok fellépéseinek biztosítása budapesti és vidéki helyszíneken, valamint a határontúli magyar lakta területeken.
Célja: a hazai jazz előadóinak, zeneszerzőinek színpadi megjelenésének segítése, az idősebb generáció mellett a fiatal, tehetséges jazz-muzsikusok közönség előtti bemutatkozásának elősegítése.
Ez alkalommal Dunaszerdahelyen Lukács Miklós (cimbalom) és Dresch Mihály (szaxofon) duójával örvendeztetjük meg a közönséget. A hazai fiatal tehetségek közül pedig a kiváló gútai zongoratehetség, ifj. Fakas Attila és a szintén gútai Szulcsányi Péter énekes mutatkoznak be.
A koncertre a belépő 5 EUR.
A rendezvény létrejöttét a Magyar Jazz Szövetség, az NKA, Dunaszerdahely önkormányzata, a Szlovák Kormányhivatal Kisebbségi Osztálya valamint a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma támogatja.

A koncert előtt 17.00 órától ugyanott lemezbörze lesz, ahol az érdeklődők átböngészhetik a kínálatot, eladhatnak, vehetnek, cserélhetnek.

Maďarská jazzová spoločnosť medzi 1. marcom a 30. júnom 2017 znovu usporiada celoštátne podujatie Sviatok maďarského jazzu, ktoré plánuje rozšíriť aj mimo hlavného mesta. Takto sa môžeme stať súčasťou tohto prestížneho hudobného projektu. Dňa 2. júna 2017 o 20.30 v dunajskostredskej reštaurácii Európa Rest & Bar vystúpia 2 hudobné formácie: Attila Farkas ml. (klavír) + Péter Szulcsányi (spev) a duo Miklós Lukács (cymbal) + Mihály Dresch (saxofóny).
Vstupné je 5 EUR
Podujatie je podporované Maďarskou jazzovou spoločnosťou a nadáciou NKA z Maďarska, ako aj Samosprávou mesta Dunajská Streda.
Realizované s finančnou podporou Úradu vlády Slovenskej republiky - program Kultúra národnostných menšín 2017
Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Pred koncertom od 17.00 hod.sa na tom istom mieste dá pohrabať medzi vinylmi, vymeniť alebo kúpiť nejaký zaujímavý nový kúsok do vašej zbierky.

Miesto konania podujatia: Európa REST and BAR, Mierová 6259/2C, Dunajská Streda
Dátum začiatku podujatia: 2. Júna 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 2. Júna 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 47.9898N 17.6159E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Magyar Jazz Ünnepe - Sviatok maďarského jazzu

Fotografie
Podobné podujatia