Máliková SAYS: "Bazowski"

Podujatie Bratislava

Máliková SAYS: "Bazowski"

Posledný júnový piatok sa v bratislavskom klube Fuga stretnú tri výborné slovenské kapely. Začiatok leta bude v centre Bratislavy malý sviatok pre fresh slovenskú hudbu.
Už sa nevie, kto koho prizval, dôležité je, že sa dohodli a zahrajú po prvý krát na spoločnej akcii.

MAX BAZOWSKI
Max Bazowski sú na slovenskej scéne takmer dva roky, no už za ten čas stihli na Slovensku získať veľa pozornosti. Okrem prípravy prvého albumu je toto päťčlenné zoskupenie zaneprázdnené rozširovaním tohto mixu psychadélie, shoegazu a indie na festivalové aj klubové pódiá.
Práve ich živé predstavenia sú prostredím, v ktorom bodujú najviac. Zasnený spev sa prelína s priestorovými gitarami, ktorým sekunduje melodická basgitara. Minimalistické klávesy ďalej dopĺňajú dômyselné rytmy. Ich hudba skrátka mláti a pulzuje.

SAYS
Štvorica hudobníkov v kapele Says spája tvorivú energiu, gitarové nápady a melancholickú elektroniku. Od jesene 2014 postupne pracujú na autorských skladbách a budujú svoj osobitý zvuk. Ak máte radi zvuk nahrávok Jamesa Blakea a zároveň je vám blízka gitarová hudba, zaručene si prídete na svoje. Kapela má na konte debutové EP Violation Of, na ktorom nájdete štyri pesničky, ktoré zručne spájajú dva odlišné hudobné svety. Každá skladba má svoju vlastnú atmosféru plnú hudobných nápadov - od premyslených beatov s mohutnými basmi až po gitarové vybrnkávanie či zasnené plochy.

KATARÍNA MÁLIKOVÁ
Katarína je mladá, ambiciózna speváčka, klaviristka a skladateľka, ktorá tvorí originálne skladby aj aranžmány ľudových piesní.
Jej debutový album s názvom Pustvopol vyšiel v novembri 2016 v Slnko Records, získal pozornosť odborníkov aj mnohých poslucháčov a takisto tri ocenenia Radio Head Awards. Katka má veľa inšpirácií, okrem folklóru čerpá výrazne z klasickej hudby, elektroniky, filmovej a scénickej muziky, či popu.
Piesne z albumu Pustvopol aktuálne tvoria základ repertoáru jej koncertov, avšak rada svoje vystúpenia oživuje a objavuje nové štýly a polohy. Jej ansámbel tvoria profesionálni muzikanti s rôznym pozadím.

Otvorenie klubu: 7 PM
Začiatok prvého koncertu: 8 PM
Vstup na mieste: 10 eur

Miesto konania podujatia: FUGA, Námestie SNP 24, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 30. Júna 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Júla 2017 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1445N 17.1121E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Máliková SAYS: "Bazowski"

Fotografie
Podobné podujatia