MANTRA

Podujatie Ružomberok

MANTRA

Pozývame vás na premietanie dokumentárneho filmu Mantra.

Povzbudivý celovečerný dokumentárny film objavujúci vzostup nového hudobno- sociálneho fenoménu, spoločného spievania.

MANTRA – Sounds into Silence / MANTRA – Zvuky do ticha:
Liečenie a pocit vnútorného pokoja, ktorý sa dostavuje pri spoločnom spievaní mantier. Je to film, v ktorom zdieľajú svoj pohľad ľudia, ktorí nepovažujú spiritualitu za náboženstvo. O ľuďoch, ktorí sú schopní sa napojiť na svoje vnútorné ja a zároveň sa prepájať s ostatnými. Ako sa rozvíjajú príbehy účinkujúcich o ich prepojení na hudbu, stretávame sa vo filme s hudobníkmi, ktorí ich inšpirovali a pomohli. Prostredníctvom týchto príbehov zistíme, ako sa umelci dostali k mantrám a kirtanu a ako sa rokmi zmenili aj ich životy.

Ako zistíme vo filme, spoločné spievanie má merateľný a jasný účinok na náš mozog a celkový zdravotný stav - čo vo filme potvrdzujú ľudia z mnohých kútov sveta a úplne odlišných kultúr.

Uvidíme zábery z intímnych, ale aj obrovských koncertov, a tak odlišných miest, ako Bombaj, Moskva, Madrid. Tvorcovia jasne dokazujú, ako sa tento fenomén stáva globálnym.

Film navštívil Barcelonu, Korfu, Joshua Tree v Kalifornii, Nepál, New York, Normandiu, San Francisko, Wasington DC a uvidíte v ňom ukážky hudby a tvorby Deva Premal & Miten with Manose, Krishna Das, Snatam Kaur, Jai Uttal, MC Yogi, Dave Stringer, Lama Gyurme & Jean-Philippe Rykiel, C.C. White, Mirabai Ceiba, Gaura Vani, Nina Rao, Charlie Braun a iní...

Čas: 02. 04. 2019, 17:00 hod.
Miesto: Bjӧrnsonov dom (Námestie slobody 10, Ružomberok)
Vstupné: 10,00€

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.