Marek Koterski: Nenávidím

Podujatie Bratislava

Marek Koterski: Nenávidím

Predstavenie Nenávidím získalo na Kremnických Gagoch cenu Stana Radiča Objav roka 2013
Nenávidím je portrétom frustrovaného, neúspešného inteligenta, učiteľa. Zápasí s každodennou realitou, trochu ako Don Quijote s veternými mlynmi, nevidiac zdroje frustrácií v sebe samom.
Monodráma je intímnou spoveďou človeka, ktorý sa stratil niekde v novej realite. Jednou nohou ešte stojí v dávnom komunizme, druhou - v divokom kapitalizme. Táto gymnastická šnúra je pre neho nevýhodná, ba priam bolestná.
„Neschopný a porazený, celkom sympatický ufňukanec a skrachovanec, ktorý je viac produktom príhod než ich tvorcom, až skoro oblomovský prijímateľ, ale plný výčitiek k životu,“ tak charakterizuje svojho hrdinu autor.

Marek Koterski
NENÁVIDÍM

Hrá: Peter Čižmár
Adaptácia a réžia: Klaudyna Rozhin

DIVADLO KONTRA

Progresívne mladé profesionálne divadlo na Slovensku, pôsobiace v Spišskej Novej Vsi, uvádza tituly, ktoré u nás doposiaľ neboli realizované. Divadlo vzniklo v januári 2007 a odvtedy zrealizovalo už 13 premiér. Prvou bol írsky hit Howie a Rookie Marka O'Roweho, ktorý sa stretol s fantastickým prijatím u divákov i kritiky. Na základe pozvania DeMarco Foundatioun bola inscenácia prezentovaná ako jediná zo Slovenska na festivale Edinburgh Fringe 2007, a tiež v Bristole, Prahe, Varšave a Ľubľane. Získala cenu Prekvapenie Novej drámy 2007 na festivale Nová dráma 2007 v Bratislave a prestížnu cenu kritikov Dosky 2007 - Objav sezóny 2006/2007, tiež ceny Literárneho fondu.
Zatiaľ poslednou premiérou Kontry je scénická adaptácia knihy jedného z najlepších svetových himalájistov Wojteka Kurtyku Čínsky Maharadža.
Počas svojej 10-ročnej existencie divadlo Kontra odohralo viac ako 1000 predstavení po celom Slovensku a v zahraničí. Kontra organizuje festivaly, workshopy, pracuje s mládežou a vedie v Spišskej Novej Vsi kultúrne centrum: divadlo Kontra.

Miesto konania podujatia: Ticho a spol, Školská 14, Bratislava
Vstupenky: https://tichoaspol.interticket.sk/event/sheet/marek-koterski-nenavidim-FB4C1C3DB5044DFE947266BEC995FF69#793
Dátum začiatku podujatia: 18. Októbra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 18. Októbra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1535N 17.1159E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Marek Koterski: Nenávidím

Meno organizátora: Ticho a spol
Fotografie
Podobné podujatia