Medzinárodný deň detí 2017 v Poľskom inštitúte

Podujatie Bratislava

Medzinárodný deň detí 2017 v Poľskom inštitúte

Jún bude v našej galérii patriť tým najmenším návštevníkom. Prezentácia ilustrovaných detských kníh zaplní Poľský inštitút „bzučiacimi“ dobrodružstvami. Na stenách galérie nájdete práce Piotra Sochu, ktoré vás vovedú do sveta medu – ilustrácie pochádzajú totiž z knihy Včely, ktorá sa dočkala slovenského vydania.

V sobotu 3. júna od 9:00 pozývame do Poľského inštitútu (Nám. SNP 27) najmladších návštevníkov spolu s rodičmi na divadelné, hudobné, výtvarné a vedecké workshopy.

Pre najmladších záujemcov (3 – 6 rokov, 10:00 – 11:30) sme pripravili divadelné a umelecké workshopy Zaži včelí deň, ktoré budú viesť skúsené autorky EDUdrama, známe z cyklu Bookobrazy, ktoré deti a rodičia dobre poznajú z bratislavskej Berlinky (SNG).

Záhrada na streche, farma na parkovisku, park v škole či zelené pleso na vrchole vežiaka? S trochu staršími deťmi (5 – 8 rokov, 13:00 – 15:00) sa na výtvarnom workshope stretne mladý poľský ilustrátor Adam Wójcicki. Spolu vytvoria zelený model mesta a ukážu rodičom, aké krásne dokáže byť bydlisko.

Pre najzvedavejších účastníkov (od 7 rokov, 9:30 – 11:30) pripraví organizácia Veda nás baví, n.o. matematicko-kódovacie workshopy. Mladí adepti matematiky a kódov vykročia po stopách poľských matematikov Mariana Rejewského, Jerzyho Różyckého a Henryka Zygalského, ktorí zohrali kľúčovú úlohu pri rozšifrovaní nemeckej Enigmy.

Mladí adepti (9 – 11 rokov, 13:00 – 15:30) hudobného umenia budú pracovať so špeciálnym nástrojom Zvukodromom pod dohľadom špecialistu Fera Királyho. Hudobná zábava sa zmení na poľsko-slovenské remixy klasických skladieb v prevedení mladých interpretov.

Je potrebné, aby všetkých záujemcov prihlásili na workshopy rodičia mailom na adresu (teresa.lukacova@instytutpolski.org) do 31. mája 2017. Počet miest je obmedzený, o účasti na workshopoch rozhoduje poradie povinnej registrácie. Jeden účastník sa môže zúčastniť maximálne dvoch workshopov. Všetkým účastníkom bude zabezpečená strava.

Práce vytvorené počas workshopov budú zapojené do špeciálnej súťaže. Vernisáž prác laureátov, rozdanie cien a premiéra pripravených skladieb počas hudobného workshopu sa uskutoční 13. júna 2017 o 17:30 v sídle Poľského inštitútu v Bratislave.

Miesto konania podujatia: Poľský inštitút v Bratislave / Instytut Polski w Bratysławie, Nám. SNP 27, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 3. Júna 2017 09:00
Dátum ukončenia podujatia: 3. Júna 2017 16:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1452N 17.1114E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Medzinárodný deň detí 2017 v Poľskom inštitúte

Fotografie
Podobné podujatia
Petržalský majáles 2024
Petržalský majáles 2024
Námestie Republiky – Petržalka, Bratislava
Stavania mája 2024 Rača
Stavania mája 2024 Rača
Bratislava-Rača, Bratislava
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
MIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Overené podujatieMIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Amfiteáter Rača, Bratislava, Bratislava