Meno

Podujatie Rožňava

Meno @Rožňava

Komédia, ktorá sa našťastie nestala vám! Ponorte sa do hry na pravdu a zistite, ako jeden večer neľútostnej úprimnosti zamáva s rodinnými aj kamarátskymi vzťahmi. Zuzana Mauréry, Richard Stanke, Ady Hajdu, Lucia Hurajová, Kamil Mikulčík sa predstavia v brilantnej hre podľa najlepšej francúzskej tradície.

Pierre Garaud žije aj s manželkou Elisabeth naoko usporiadaným parížskym životom. Keď Elisabethin brat Vincent aj so svojou tehotnou ženou Annou a rodinným priateľom Claudom prídu ku Garaudovcom na večeru, spustí sa séria dohadov o tom, aké meno chcú dať budúci rodičia svojmu dieťaťu. Nevinné priateľské rozhovory pri večeri napokon vyústia do odhaľovania tajomstiev, ktoré zásadne zasahujú do života celej rodiny.

“Je to príbeh dlhoročných priateľov, ktorí sú navyše zviazaní aj rodinnými väzbami. Poznajú sa teda celé roky. Vedia, ako si zo seba navzájom uťahovať, kde sú ich slabé a silné miesta, hrajú medzi sebou rôzne hry, ktoré sú na hrane toho, aby sa z priateľstva stala nenávisť. Ale príbeh tejto hry nás presvedči, že ani po 20 rokoch priateľstva o sebe nevedia všetko – vlastne nevedia to najdôležitejšie,” hovorí o hre jej režisér Jakub Nvota.

Inscenácia Meno pochádza od francúzskej dvojice Matthieu Delaporteho a Alexandre de La Patellièreho. S obrovským úspechom sa hrala v Paríži, kde sa stala po svojom uvedení komédiou roka a získala Molièrovu cenu. Neskôr ju uviedli v šestnástich ďalších krajinách a v roku 2012 vznikol na jej motívy vo Francúzsku aj celovečerný film. Na Slovensku uvádza hru Štúdio L+S.

24. 3. (sobota)
Štart: 19:00 hod.
Lístky: v pokladni divadla. Rezervácie na www.actores.sk alebo 0917676223

Partneri: MY Gemerské noviny, Rožňava plus, Dobré noviny, kamdomesta

Miesto konania podujatia: Actores Slovakia, Šafárikova 20, Rožňava
Vstupenky: https://www.actores.sk/
Dátum začiatku podujatia: 24. Marca 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 24. Marca 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.6603N 20.5317E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Meno @Rožňava

Meno organizátora: William
Fotografie
Podobné podujatia
HISTORKY OD SUSEDOV
Overené podujatieHISTORKY OD SUSEDOV
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves
Ťapákovci
Overené podujatieŤapákovci
Kultúrny dom, Smižany
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
Ťapákovci
Overené podujatieŤapákovci
MsKS, Michalovce
Holubice: Dcéra a matka roka
Overené podujatieHolubice: Dcéra a matka roka
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves