Mesačné svetlo lásky

Podujatie Dolná Krupá

Mesačné svetlo lásky

Svetlo žiariacej luny, záblesk lásky, osudové jazero, nadanie mladého umelca, nesmrteľná hudobná múza, ale i dobrosrdečnosť a pretvárka. Sedem indícií, vďaka ktorým ožije v kaštieli Dolná Krupá príbeh, ktorý pred 215 rokmi odvial čas. Ten rozpovie 20. augusta 2016 scénické predstavenie s názvom Mesačné svetlo lásky.

V tretiu augustovú sobotu sa kaštieľ v Dolnej Krupej vráti do obdobia konca osemnásteho storočia, kedy ho vlastnil gróf Jozef Brunsvik. V roku 1801 pozval do svojho honosného sídla chudobného, ale veľmi nadaného génia Ludwiga van Beethovena. Tento nemecký skladateľ flámskeho pôvodu mal učiť hudbu grófove netere – Jozefínu, Teréziu a Giuliettu. Jednej z nich však Beethovenov pobyt v Dolnej Krupej od počiatku prekáža a voči polohluchému maestrovi hudby vyhotoví zákerný plán. Plán pretvárky a neúprimnej lásky. Svoj zámer mladá slečna bez akýchkoľvek morálnych zábran začína naplno realizovať a postupne získava od Beethovena sľub o napísaní sonáty. Tridsaťročný Ludwig, zaslepený svojimi citmi voči mladej šľachtičnej, dni a týždne presedí za klavírom, až sa mu podarí skomponovať jedinečnú sonátu lásky, Sonátu mesačného svitu.
Odovzdá nakoniec do rúk nevďačnej aristokratky Ludwig van Beethoven svoje dielo a dovolí prefíkanej žiačke vôbec sonátu vypočuť si? Vypláva ukrývané tajomstvo urodzenej slečny na povrch alebo sa jej ho predsa podarí utajiť? Akú úlohu v tomto príbehu zohrá prostoreká slúžka Angela, gróf Jozef Brunsvik a jeho sestra Zuzana? Odpovede na tieto otázky je možné dozvedieť sa v kaštieli Dolná Krupá v sobotu 20. augusta 2016 o 19:30 a 21:00 h. Divadelne spracovaný príbeh o sonáte č. 14 cis-mol sprostredkujú členovia Divadelnej skupiny teatro ORLUS.

Fotografie
Podobné podujatia
Prague Quiet Music Collective | b minor
Overené podujatiePrague Quiet Music Collective | b minor
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Divadlo Na Hojdačke: KoloBEH vody
Overené podujatieDivadlo Na Hojdačke: KoloBEH vody
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava