Mikuláš na Oravskom hrade 2016

Podujatie Oravský Podzámok

Mikuláš na Oravskom hrade 2016

Ako tradične, aj tento rok sme pozvali sv. Mikuláša na návštevu Oravského hradu. Naše pozvanie veľmi rád prijal a príde 4. decembra 2016, čo je nedeľa. Pozývame preto všetkých zvedavcov, malých i veľkých, aby si nenechali ujsť čarovnú atmosféru jeho príchodu na Oravský hrad.

Súčasťou programu bude aj divadelná rozprávka Lucifukova úloha. Deti sa v rozprávke prenesú do pekla, kde sa zoznámia s čertíkom Lucifukom, ktorý robí všetko naopak, umýva sa, upratuje, dokonca rád číta a na pekelné povinnosti úplne zabúda. Jeho otec, samotný Lucifer XIV. sa preto rozhodne, že ak Lucifuk nezíska do polnoci pre peklo aspoň jednu dušu, nepodareného syna ožení. Ako v každom dobrom pekle aj v tomto našom majú váhu, ktorá rozhodne, kto do pekla patrí a kto nie. Či sa to Lucifukovi podarí a kto sa bude nakoniec ženiť, uvidíte v rozprávke.

Po rozprávke privolajú najmenší návštevníci Mikuláša, ktorý skontroluje so svojimi pomocníkmi anjelikom a čertíkom, či deti poslúchali a ak bude všetko tak, ako má byť, dostanú sladkú odmenu.

Môžete sa tešiť aj na vianočné trhy plné vianočných darčekov a voňavých dobrôt. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár či zdobenie medovníkov.

Fotografie
Podobné podujatia