Mikuláš v Trnave

Podujatie Trnava

Mikuláš v Trnave

Milé deti, už v pondelok 5. decembra budete môcť vstúpiť do predvianočnej rozprávky. Uvidíte v nej anjelov, čertov i samotného Mikuláša! Dozvedeli sme sa totiž, že na radnici sa chystá veľká vec: anjeli sa rozhodli zajať čerta, aby ho odnaučili od jeho zlomyseľnosti. Chcú, aby sa polepšil a nerobil už neplechu. Na to však budú potrebovať aj vašu pomoc. Pokiaľ by sa vám to spoločne podarilo, mohli by ste spolu navštíviť Mikuláša, ktorý má pre vás pripravené prekvapenie.

Pokiaľ ešte chodíte do škôlky alebo ste už školáci, možno vás za ním vezmú doobeda pani učiteľky. Od 8.30 do 12.00 hod. sa bude Mikuláš venovať deťom zo základných a materských škôl. Ak by ste chceli prísť poobede s rodičmi, stačí si vopred rezervovať lístok v Trnava Tourism v mestskej veži alebo telefonicky na čísle 033/32 36 440.

Mikuláš má však poobede čas iba od 13.30 do 16.30 hod., pretože si musí ísť pripraviť svoj záprah, aby mohol byť približne o 17.45 hod. na mieste, ktoré je pomenované podľa neho – na Námestí svätého Mikuláša. Pri morovom stĺpe ho bude čakať detský spevácky zbor Hviezdička, ktorý jemu i vám od srdca zaspieva. Mikuláš tu má okrem toho jednu veľmi dôležitú úlohu: musí ho celé rozsvietiť. Tento rok je to totiž po prvýkrát, čo nám Mikuláš nebude mávať z balkóna radnice, ale zavíta na toto nové miesto. Tento krásny okamih by ste si nemali nechať ujsť.

Keď bude Mikulášske námestie vianočne rozsvietené, vydá sa Mikuláš so svojím sprievodom uličkou M. S. Trnavského na cestu na Trojičné námestie. Pri budove pošty vystúpi z koča a príde na pódium, aby mohol o 18.00 hod. pozdraviť všetky deti, ktoré sa na neho prišli pozrieť. Malým divákom predstaví rozprávku Žabí kráľ od Divadla na hojdačke a odoberie sa ďalej za svojimi mikulášskymi povinnosťami. Zostane nám však na neho pekná spomienka a rozžiarené námestie, na ktorom sa už čoskoro budú konať Stredoveké vianočné trhy.

Miesto konania podujatia: Mesto Trnava, Hlavná 1, Trnava
Dátum začiatku podujatia: 5. Decembra 2016 08:30
Dátum ukončenia podujatia: 5. Decembra 2016 18:30
Pravdepodobné súradnice: 48.3768N 17.5857E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Mikuláš v Trnave

Fotografie
Podobné podujatia
Rodinné podujatie Za ruku
Overené podujatieRodinné podujatie Za ruku
Mestský amfiteáter, Trnava
Herný festival PixelZest
Overené podujatieHerný festival PixelZest
Kreatívne centrum Trnava, Trnava
Divadlo Na Hojdačke: KoloBEH vody
Overené podujatieDivadlo Na Hojdačke: KoloBEH vody
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Kino Hviezda, Trnava