Mikulášská nádielka v Prešove 2016

Podujatie Prešov

Mikulášská nádielka v Prešove 2016

Mikulášska nádielka čaká najmenších Prešovčanov v pondelok 6. decembra 2016. Presne o 16:00 h začne na pešej zóne kultúrny program, počas ktorého do centra mesta zavíta Mikuláš, ktorý rozsvieti vianočný stromček v Prešove.

Nedočkavosť, nástojčivosť či úprimná radosť...Aj týmito slovami sa dá opísať atmosféra týchto dní z pohľadu našich najmenších, kedy si pripravujú vyčistené čižmičky v očakávaní, že v nich o pár dní nájdu sladké prekvapenie...Blíži sa totiž deň sv. Mikuláša, ktorý je pre deti spolu s narodeninami a štedrým dňom, nepochybne jedným z najobľúbenejších dní v roku.

Deň sv. Mikuláša sa v Prešove už dvadsiaty rok spája s Mikulášskou nádielkou, ktorá sa tento rok uskutoční v utorok 6. decembra 2016. Deň sv. Mikuláša začne o 16:00 h na pešej zóne pred Ľudovou bankou kultúrnym programom, počas ktorého do centra mesta zavíta Mikuláš. Spolu s našimi najmenšími Prešovčanmi aj tento rok spoločne rozsvietia vianočný stromček, ktorý bude ako po minulé roky, dominantou vianočnej výzdoby na prešovskom námestí.

A aká by to bola Mikulášska návšteva bez vreca plného sladkých dobrôt, malých prekvapení, dobrej nálady a jeho dvoch pomocníkov – Anjela a Čerta. Atmosféru utorkového podujatia bude dotvárať aj kultúrny program v podobe pekných pesničiek a hudobných vystúpení, ktoré k prešovskej mikulášskej nádielke na plnom námestí už neodmysliteľne paria.

Súčasťou tohto dňa bude aj žrebovanie stovky cien, ktoré mesto Prešov zabezpečilo aj s pomocou sponzorských príspevkov. Súťaže sa môžu zúčastniť všetky prešovské deti vo veku do 15 rokov. Súťažné letáky boli distribuované do všetkých materských a základných škôl, no aj tieto dni je možné vyzdvihnúť si ich v budovách MsÚ v Prešove. Po vyriešení úlohy je potrebné návratku poslať na adresu MsÚ (Jarkova 24, Prešov, 080 01) alebo ju na MsÚ doručiť osobne do 5.12.2016.

Fotografie
Podobné podujatia