Mikulčík spieva Válka

Podujatie Bratislava

Mikulčík spieva Válka

- koncertný hudobný večer – originálne spojenie poézie, hudby a interpretačného umenia

- poézia básnika Miroslava Válka zhudobnená organistom Stanislavom Šurinom v interpretácii speváka, muzikanta a herca Kamila Mikulčíka a výnimočných jazzových hudobníkov zo zoskupenia PACORA TRIO.

- hudobný album Dáma v rýchliku obsahuje dvanásť zhudobnených básní Miroslava Válka, medzi inými aj piesne Po písmenku, Smutná ranná električka a Šachy, ktoré boli zhudobnené aj v minulosti a ich verzie sú pomerne dobre známe. „Najmä pri Smutnej rannej električke sa ma mnohí pýtajú, či som poznal zhudobnenú verziu od Mariána Vargu. Našťastie som ju nepoznal, pretože by som asi bol veľmi ovplyvňovaný práve pôvodnou skladbou zo známej Zelenej pošty Vargu a Hammela,“ hovorí Stanislav Šurin.

- Stanislav Šurin sa pri zhudobňovaní básní Miroslava Válka vyjadril, že “každá z básní síce mala odlišnú atmosféru, ale na druhej strane aj spoločnú typickú válkovskú nostalgiu a smútok.” Zároveň ho však tieto mimoriadne silné verše presvedčili, že je to poézia génia, ktorý píše o tom, čo sám prežil. Tieto slová hudobníka Stanislava Šurina už dávnejšie potvrdili aj literárni vedci pri charakteristike Válkovej poézie, ktorá je jednoduchá, no napriek tomu hravá a myšlienkovo koncentrovaná.

Hrajú: Kamil Mikulčík (spev, akustická gitara) a PACORA TRIO v zložení: Stanislav Palúch (husle), Róbert Ragan (kontrabas), Marcel Comendant (cimbal).

Dátum : 20. júna 2017
Miesto: LOĎ - Divadlo v podpalubí, Bratislava

Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
PETER NAGY 105
Overené podujatiePETER NAGY 105
STARS auditorium, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava