Milované piesne - Viva Musica! festival 2016

Podujatie Bratislava

Milované piesne - Viva Musica! festival 2016

Výnimočný koncert štyroch najzvučnejších hlasov slovenskej opernej scény. Adriana Kučerová, Jana Kurucová, Pavol Bršlík a Štefan Kocán zakončia 12 ročník Viva Musica! festivalu jedinečným spôsobom
Po prvýkrát spoja na jednom pódiu štyri najvýznamnejšie mená slovenskej opernej scény mladej generácie – sopranistku Adrianu Kučerovú, mezzosopranistku Janu Kurucovú, tenoristu Pavla Bršlíka a basistu Štefana Kocána. Títo štyria speváci sa predstavia netradičným spôsobom. Nebudú spievať známe operné árie tak, ako ich všetci poznáme, ale zaspievajú svoje milované piesne. Divákom ponúknu intímny pohľad do ich duše, rozpovedajú svoj príbeh prostredníctvom hudby a predstavia piesne, ktoré sú ich srdciam blízke. Nezastupiteľnú úlohu na tomto koncerte budú mať klaviristi Robert Pechanec, Aleksandra Pospíšil-Borodulina a Tahmina Feinstein, ktorí budú našich sólistov sprevádzať.

Koncert s názvom Milované piesne bude zaručene veľkým zážitkom a zároveň vyvrcholením 12. ročníka Viva Musica! festivalu. Uskutoční sa 29. augusta o 19:00 hod. v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Na koncerte bude uvedená a pokrstená limitovaná edícia 4CD boxu s názvom Beloved Songs, ktorý vyjde pod hlavičkou Viva Musica! records

Slovensko patrí ku krajinám s výnimočnou tradíciou opery a silným zastúpením operných spevákov v rámci tých najprestížnejších svetových operných scén, akými sú Metropolitná opera v New Yorku, Teatro alla scala v Miláne či Viedenská štátna opera. Hudobné vydavateľstvo Viva Musica! records sa v roku 2014 rozhodlo realizovať dlhodobý projekt, ktorého cieľom je zaznamenávanie slovenskej hudby a špičkového slovenského interpretačného umenia, pričom odvtedy zrealizovalo a vydalo okrem iného debutové profilové nahrávky štyroch v súčasnosti najžiadanejších slovenských operných spevákov – tenoristu Pavla Bršlíka (2014), mezzosopranistky Jany Kurucovej (2015), basistu Štefana Kocána (2015) a sopranistky Adriany Kučerovej, ktoré vyšlo nedávno, 30. mája 2016. Profilové CD nahrávky predstavujú jednotlivých spevákov v komornom piesňovom repertoári v sprievode klavíra, pričom dramaturgia nahrávok je orientovaná na slovenskú, resp. slovanskú piesňovú tvorbu. Výber z tohto repertoáru zaznie aj v rámci gala koncertu s názvom Milované piesne, v rámci ktorého bude zároveň uvedená a pokrstená limitovaná edícia spoločného boxu všetkých štyroch CD s názvom Beloved Songs.

Miesto konania podujatia: Slovenské národné divadlo, Pribinova 17, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 29. Augusta 2016 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 29. Augusta 2016 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1411N 17.1234E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Milované piesne - Viva Musica! festival 2016

Fotografie
Podobné podujatia
ANIMESHOW 24
Overené podujatieANIMESHOW 24
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
Fialový deň v Eurovea
Overené podujatieFialový deň v Eurovea
OC Eurovea, Bratislava