Mišo Ormos - BLUES

Podujatie Bratislava

Mišo Ormos - BLUES

Mišo Ormos - BLUES
1.3.2017 - 18.3.2017
Pražská 11
str. - sob. 16:00 - 19:00
kurátor: Alexandra Barth

Mišo Ormos predstaví v galérii Photoport niekoľko sérií kresieb, ktoré zastrešuje pod názvom Blues. Blues je tvorený siedmymi sériami:
"Love", "Ouroboros", "Pets", "Ribs", "Amputee", "House plants" a "Fat".
S/M, autofelácia, poľovníci, vychrtliny, kýptiky, domáce rastliny a morbídna obezita .
Všetky tieto témy autor čerpá z internetových fór na ktorých sa osamelé bytosti so špecifickými záľubami a telesnými dispozíciami snažia získať pocit spolupatričnosti.
Autor sa venuje každej téme opakovane - desiatky, stovky ráz. Pohľad na kopu Ormosovych monotematických kresieb pripomína trest pri ktorom treba stokrát napísať na tabuľu „Už nebudem klamať/kradnúť/meškať!“
Tak ako pri tomto dobre známom treste, aj tu je repetícia spúšťačom ponorenia sa do zvolenej témy. Ormos sa snaží vnoriť do samoty a ľudskej podstaty zobrazovaných objektov, ktorá sa skrýva za rúškou exhibicionizmu a bizarnosti.
Ormosovi ľudia z internetových fór sú zúfalí a osamelí rovnako ako rastliny z cyklu House plants. Sú „odpojení“ od spoločnosti, tak ako sú izbové rastliny „vytrhnuté“ z prírody.

Mišo Ormos (1991,Bratislava) je multimediálny umelec venujúci sa videoartu, objektu, maľbe a kresbe. Na hudobnej scéne je známy jeho projekt Prezident Lourajder. Ako výtvarník absolvoval niekoľko samostatných i skupinových výstav v Prahe a Bratislave, poslednou je nedávna výstava v Umelke – Správa o stave, momentálne pracuje na svojej diplomovej práci u Tomáša Svobodu na AVU v Prahe.

Miesto konania podujatia: Photoport, Pražská 11, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 1. Marca 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Marca 2017 23:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1568N 17.105E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Mišo Ormos - BLUES

Fotografie
Podobné podujatia
BRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Overené podujatieBRATISLAVSKÉ ZBERATEĽSKÉ DNI
Incheba Expo Aréna, Bratislava
ESOTERIKA BIOSTYL
Overené podujatieESOTERIKA BIOSTYL
Incheba Expo Aréna, Bratislava