Motoristi dostanú šancu na bezplatnú kontrolu vozidla

Podujatie Prievidza

Správne servisované auto je najdôležitejším kritériom bezpečnej jazdy. Upozorniť vodičov na túto skutočnosť chce aj sieť autoservisov ProfiAuto. Pre motoristov na Slovensku preto pripravila sériu akcií PitStop, počas ktorých môžu vodiči využiť bezplatnú odbornú kontrolu vozidiel. Po minuloročnom úspechu v Žiline zavíta akcia už budúci týždeň do Bratislavy, Nitry a Prievidze.

O kontrolu vozidiel sa postarajú profesionálni automechanici, ktorí svoju pozornosť budú venovať stavu osvetlení, pneumatík, stieračov, predného okna, akumulátora i zavesenia. A nakoľko sa počasie postupne otepľuje, ich drobnohľadu neujde ani  stav klimatizácie.

S blížiacim sa teplým obdobím sadajú vodiči do áut častejšie a na cestách trávia čoraz viac času. Preto je dôležité myslieť na bezpečnosť a prevenciu. ,,Zlý technický stav vozidiel je častým spúšťačom dopravných nehôd. Aj takýmto spôsobom by sme radi prispeli k osvete medzi vodičmi a upozornili ich na dôležitosť stavu vozidla. Zvýšiť povedomie motoristov o bezpečnosti na cestách je jedným z hlavných cieľov ProfiAuto, o ktorý sa usilujeme od vstupu na slovenský trh,“ mieni Jindřich Krejčí, riaditeľ ProfiAuto pre Českú republiku a Slovensko.

Prvá tohtoročná akcia PitStop sa bude konať 16. marca v Bratislave, o deň neskôr v Nitre a 18. marca v Prievidzi. Odborníci budú pripravení skontrolovať každé vozidlo, ktoré sa na PitStope pristaví. Vodičom tiež ochotne poradia, ako majú postupovať, ak odhalia poruchu na svojom vozidle, či prezradia, kedy je nevyhnutné vyhľadať odbornú pomoc v servise. ,,Vodiči často podceňujú stav svojho vozidla a návštevu autoservisov neustále odďaľujú. Odbornú pomoc vyhľadávajú až vo chvíli, kedy im technická porucha na vozidle bráni v ďalšom užívaní vozidla,“ prezrádza Rudolf Staník, konateľ spoločnosti AZ Car, ktorá je kľúčovým partnerom ProfiAuto na Slovensku. Podľa jeho slov je dôležité, aby si motoristi uvedomili, že včasnou diagnostikou poruchy a prevenciou nielen predĺžia životnosť svojich vozidiel, ale ušetria nemalé finančné prostriedky. ,,Preventívne zásahy sú menej nákladné ako samotná oprava poruchy,“ dodáva Staník.

Meno organizátora: ProfiAuto
Fotografie
Podobné podujatia