Mužské oddelenie Radošinské naivné divadlo

Podujatie Prievidza

Mužské oddelenie

Jednou z najslávnejších komédií Stanislava Štepku vo viac než polstoročnej histórii Radošinského naivného divadla bol titul Ženské oddelenie (1987) – s legendárnou herečkou Katarínou Kolníkovou. Súčasná trpká či clivá komédia „Mužské oddelenie“ nepriamo nadväzuje na veľký úspech spomínanej kultovej inscenácie. Srdečne vás preto pozývame na toto jedinečné divadelné predstavenie, v ktorom sa vskutku rozmanitá spoločnosť obdarená najrôznejšími neduhmi stretáva v štátnej nemocnici a napriek rôznym chorobám či osudom nestráca chuť žiť. Komédia sa uskutoční vo štvrtok, 26. marca 2020 o 19.30 h v Dome kultúry v Prievidzi.

Ako na každom inom oddelení, aj na tom mužskom sa stretávajú ubolení pacienti, preťažení lekári a prepracované sestričky. Budete mať preto možnosť sledovať autentické a zemité životné príbehy ligového futbalistu, čudného a bodrého majstra opravára, bývalého hlavného čašníka a jeho ženy čašníčky, trpký príbeh vládneho ministra, ale aj doktorky a svojráznej sestričky. Ich pestro popretkávané osudy so strastiplnými, no predovšetkým humornými situáciami a príbehmi, nakoniec viac porozprávajú o ubolených dušiach než telách.

V inscenácii spoznáte všetky typické poznávacie znaky autora a poetiky Radošinského naivného divadla, známe herecké tváre (Stanislav Štepka, Maruška Nedomová, Samuel Spišák atď.), ale najmä typický humor, vôňu človečiny a poetické piesne, tentoraz v interpretácii tzv. javiskových nemocničných Červených nosov.

Vstupné: 19,00 €. Vstupenky sú v predaji v pokladni DK PD.

Začiatok podujatia: 26. 3. 2020 19:30:00
Koniec podujatia: 26. 3. 2020 21:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
DIVADELNÁ KOMÉDIA MILENEC
Overené podujatieDIVADELNÁ KOMÉDIA MILENEC
Mestské kultúrne stredisko, Bánovce nad Bebravou
Svetový Slovák Štefánik
Overené podujatieSvetový Slovák Štefánik
ND Štefánikov, Brezová pod Bradlom
Moje baby
Overené podujatieMoje baby
KC Bojnice, Bojnice
Klimaktérium 2
Overené podujatieKlimaktérium 2
Kino Mier, Považská Bystrica
Divadlo: Sobášny list
Overené podujatieDivadlo: Sobášny list
Dom kultúry, Partizánske