Mužské oddelenie

Podujatie Prievidza

Mužské oddelenie

Jednou z najslávnejších komédií Stanislava Štepku vo viac než polstoročnej histórii Radošinského naivného divadla bol titul Ženské oddelenie (1987) – s legendárnou herečkou Katarínou Kolníkovou. Súčasná trpká či clivá komédia „Mužské oddelenie“ nepriamo nadväzuje na veľký úspech spomínanej kultovej inscenácie.  Srdečne vás preto pozývame na toto jedinečné divadelné predstavenie,  v ktorom sa vskutku rozmanitá spoločnosť obdarená najrôznejšími neduhmi  stretáva v štátnej nemocnici a napriek rôznym chorobám, či osudom nestráca chuť žiť. Komédia sa uskutoční v náhradnom termíne, a to v piatok 25. septembra 2020 o 16.30 a 19.30 h v Dome kultúry Prievidza. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

Ako na každom inom oddelení, aj na tom mužskom sa stretávajú ubolení  pacienti, preťažení lekári a prepracované sestričky. Budete mať preto  možnosť sledovať autentické a zemité životné príbehy ligového  futbalistu, čudného a bodrého majstra opravára, bývalého hlavného  čašníka a jeho ženy čašníčky, trpký príbeh vládneho ministra, ale aj  doktorky a svojráznej sestričky. Ich pestro popretkávané osudy so  strastiplnými, no predovšetkým humornými situáciami a príbehmi, nakoniec  viac porozprávajú o ubolených dušiach než telách.

V inscenácii spoznáte všetky typické poznávacie znaky autora a  poetiky Radošinského naivného divadla, známe herecké tváre (Stanislav  Štepka, Maruška Nedomová, Samuel Spišák atď.), ale najmä typický humor,  vôňu človečiny a poetické piesne, tentoraz v interpretácii tzv.  javiskových nemocničných Červených nosov.

Vstupné: 19,00 €. Dopredaj vstupeniek v pokladni DK PD.
Tešíme sa na vás!

Fotografie
Podobné podujatia
3T -Tri tvorivé tvory
Overené podujatie3T -Tri tvorivé tvory
KKC Hviezda, Trenčín
Woody Allen: Sex noci svätojánskej
Overené podujatieWoody Allen: Sex noci svätojánskej
Divadelná sála, Posádkový klub (Dom armády), Trenčín, Trenčín
Moje baby
Overené podujatieMoje baby
KC Bojnice, Bojnice
ŤAPÁKOVCI
Overené podujatieŤAPÁKOVCI
Dom kultúry, Dolná Súča