MY

Podujatie Ružomberok

MY

Šťastná rodinka v letnom byte, ktorej prázdninovú pohodu naruší štvorica votrelcov.

Tradičná hororová zápletka? Ani omylom. V podaní oscarového scenáristu a režiséra J. Peelea ide o niečo totálne nové, niečo, čo divákov zmetie rovnako ako jeho predchádzajúci horor Uteč.

Prišiel, natočil, zvíťazil. Pred dvoma rokmi šokoval Jordan Peele celý svet provokatívnym a inteligentným hororom Uteč, za ktorého scenár dostal Oscara. Jeho ďalší film, ktorý sa volá jednoducho – My – sa slávnemu „súrodencovi" vo viacerých veciach dosť  podobá. Peeleovi sa znovu podarilo natočiť film, ktorý zároveň šokuje a baví, a pod hororovou nálepkou ukrýva inteligentnú a rafinovanú satiru súčasného sveta.

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong´o, držiteľka Oscara za 12 rokov otrokom) prichádza s manželom a dvoma deťmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornskom pobreží, kde ako malá trávila prázdniny. Na prvý pohľad vyrovnaná a spokojná žena v sebe skrýva veľkú traumu z detstva a hneď po príchode v nej reťazec zdanlivo nevinných udalostí vyvolá silnú paranoju a pocit, že rodinná idylka sa veľmi skoro skončí. Predtucha sa premení na realitu, keď sa uprostred noci na príjazdovej ceste k domu objaví štvorica podivínov, ktorí na rodinu ihneď zaútočia. Desivá nočná mora je o to strašnejšia, že útočníci vyzerajú rovnako ako Wilsonovci. Majú však v rukách zbrane a neváhajú ich použiť.

„Vyzerajú ako my. Myslia ako my. Nezastavia sa, pokiaľ nás nezabijú, alebo my nezabijeme ich," hovorí Adelaide svojmu vydesenému synovi vo filme. „Môj film je o tom, čo je dnes nespochybniteľnou pravdou, ale čo si väčšinou odmietame pripustiť – my sami sme sebe najväčším nepriateľom," popisuje Peele hlavnú myšlienku svojho výsostne originálneho hororu. Film, ktorý vo vás vyvolá stovky otázok, na ktoré sa odpovede hľadajú len veľmi ťažko.

Čas: 29. 03. 2019 - 30. 03. 2019, 19:30 hod.
Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné: 5,00€/4,00€

Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.