Na kolesách proti rakovine 2017

Podujatie Michal nad Žitavou

Na kolesách proti rakovine

Milí priatelia.

Príjmite odo mňa pozvanie, už na 3 ročník „NA KOLESÁCH PROTI RAKOVINE“ dňa 26.8.2017, kedy sa spojí 5 obcí a široká verejnosť aby spoločne rozkrútili kolesá a podporili kampaň. Trasa jazdy je nasmerovaná cez najkrajšiu časť stredného Požitavia, prechádza cez obce Kmeťovo, Maňa, Žitavce, Lúčnicu nad Žitavou, obchádzala Štátnu prírodnú rezerváciu Žitavský luh a končí pri kultúrnom dome v obci Michal nad Žitavou, kde bude pripravené občerstvenie a benefičný koncert. Počas dňa bude v jednotlivých obciach prebiehať finančná zbierka pre „NADÁCIU VÝSKUM RAKOVINY“ ktorú odsúhlasilo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a podporujú ju aj starostovia zainteresovaných obcí. Nadácia výskum rakoviny v ďaka tejto zbierky môže každoročne zakúpiť potrebné prístroje pre výskum tejto zákernej civilizačnej choroby.
Ešte by som Vám tu krátky príhovor Radovana Kaufmana, ktorý bol pred 15 rokmi pri zrode kampane „NA KOLESÁCH PROTI RAKOVINE“
Radovan Kaufman :
"Boj s rakovinou, týmto zákerným ochorením, si vyžaduje veľa síl nielen pacientov, ale aj ich rodín, blízkych a priateľov. Práve pomoc zo strany vedcov je v tomto boji veľmi dôležitá. A v tom vidím najväčší zmysel práce Nadácie Výskum rakoviny. A ako to súvisí s kolesami? Kolesá predstavujú niečo, čo sa neustále pohybuje. Napríklad taký bicykel. Aby nespadol, musí sa stále pohybovať. A v tom vidím obrovskú symboliku! Aby sa uľahčil život ľuďom trpiacim na rakovinu, musí sa niečo pohnúť, je tam potrebná tá dynamika, ktorú práve kolesá vedia zabezpečiť. Vyzývam všetkých vás, vašich priateľov, kamarátov a známych, aby ste sa pripojili k akcii Na kolesách proti rakovine a nasadli na svoje bicykle, kolobežky, skateboardy, či si obuli kolieskové korčule a pripojili sa k širokej rodine bojovníkov proti rakovine. Som presvedčený, že keď Vás bude veľa, pocítia to aj onkologickí pacienti."

Už teraz sa teším na stretnutie s Vami, keď budeme môcť spoločne podporiť kampaň.
S pozdravom Roman Pilek.

Miesto konania podujatia: Na Kolesách Proti Rakovine - Michal Nad Žitavou, Michal nad Žitavou
Dátum začiatku podujatia: 26. Augusta 2017 16:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Augusta 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1827N 18.2821E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Na kolesách proti rakovine

Meno organizátora: Na Kolesách Proti Rakovine - Michal Nad Žitavou
Fotografie
Podobné podujatia