NA MOL

Podujatie Bratislava

NA MOL
Pridať do môjho kalendára
Divadlo
Web organizátora:
divadloarena.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: +421 2 67202557 (pokladňa)

Najnovšia hra dánskych autorov Mogensa Rukova a Thomasa Vinterberga DRUK (v slovenskom preklade NA MOL) prináša príbeh štyroch starších dám, ktoré svoju samotu a nudu zapíjajú (nejedným) pohárikom alkoholu. 

Komédia autorov mimoriadne úspešnej hry Rodinná slávnosť (premiérovanej v Divadle Aréna v roku 2006, v réžii Martina Čičváka, v hlavnej úlohe s Jurajom Kukurom) nás zavedie do veľkomestského sveta, do bytu, v ktorom sa všetko točí. Čo asi robia udržiavané a perfektne nalíčené dámy v pokročilom veku, ktorým zomreli či utiekli manželia a deti sú dávno z domu? Oddávajú sa predovšetkým alkoholu - rozprávajú sa, zabávajú, tancujú, spievajú až kým do bytu nevtrhne syn jednej z nich, ktorý dá svojej matke podmienku – buď prestane piť alebo nikdy viac neuvidí jeho ani svoje vnúčatá. 

Hra slávi veľký úspech na európskych javiskách, naposledy na scéne viedenského Kammerspiele der Josefstadt.

Thomas Vinterberg (1969) je dánsky filmový režisér a scenárista, ktorý spolu s Larsom von Trierom založili hnutie Dogma 95. Vo svojej generácii patrí k najuznávanejším a najznámejším vôbec.  K najznámejším Vinterbergovým dielam patria filmy Rodinná slávnosť (Festen, 1998), Za všetko môže láska (It´s all about Love, 2003), Submarino (2010), Hon (Jagten, 2012) a Komúna (Kollektivet, 2016). 

Mogens Rukov (1943 - 2015) bol popredný dánsky scenárista, ktorý sa vďaka svojej originalite a invenčnosti právom zaraďuje medzi legendy novších dejín dánskeho filmu. Výrazne ovplyvnil viacerých významných režisérov a dramaturgov, najmä generáciu 90. rokov, ktorej najzvučnejšie mená sa spájajú s filmárskym hnutím Dogma 95 (Lars von Trier, Lone Scherfig, Susanne Bier, Per Fly, Thomas Vinterberg, Ole Christian Madsen, Pernille Fischer Kristensen a i.). Je laureátom viacerých domácich i medzinárodných ocenení.

Meno organizátora: Divadlo Aréna
Fotografie
Podobné podujatia