NÁDEJ

Podujatie Bánovce nad Bebravou

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Výstavy a veľtrhy
Web podujatia:
www.kulturabn.sk
Web organizátora:
www.kulturabn.sk
Ďalšie podujatia v meste Bánovce nad Bebravou
Podrobnejšie informácie: 038/760 30 16, 0948 274 743

Ludmila Vlnková žije v malebnej dedinke Veľké Hoste, neďaleko Bánoviec nad Bebravou. Miluje prírodu, snaží sa ju čo najviac poznať a porozumieť. Zaujíma sa o permakultúru, prírodné staviteľstvo, liečivé bylinky, ale aj o históriu, varenie...a najmä jej deti. Prvýkrát sa s enkaustikou stretla na kurze permakultúry.

Enkaustika-- je maľovanie horúcim voskom. Táto metóda je známa už z čias 100-300 rokov pr.Kr. Včelie vosky a živica sa miešajú s rôznymi pigmentami – farbami. Vosk je nanášaný enkaustickou žehličkou, perom s násadkami, horkovzdušnou pištoľou, alebo na vyhrievanej platni. Ako podklad sa používa špeciálny enkaustický papier, plátno alebo drevo. Vytvorený obraz je stály a  odolný. Znehodnotiť sa môže pôsobením vyšších teplôt alebo mechanickým poškodením.

Výstava sa uskutoční v dňoch od 21. septembra 2016 do 7. októbra 2016 v Mestskom kultúrnom stredisku. Srdečne vás pozývame na vernisáž v stredu 21.9. o 17:00 h.

Ludmila: „Enkaustika mi pomáha tvoriť niečo krásne, vyjadriť údiv a obdiv k všetkému živému a najmä k prírode. Želám všetkým, ktorí sa prídu na obrazy pozrieť aby v nich našli krásu, radosť, pokoj, potešenie a povzbudenie.........“

Meno organizátora: Mestské kultúrne stredisko
Fotografie
Podobné podujatia