Na koho to slovo padne | 20. 6. | Púchov

Podujatie Púchov

Na koho to slovo padne | 20. 6. | Púchov

Absurdná komédia, ktorá vypovedá o stále aktuálnom urputnom zápase o moc! Najznámejšia partička hercov – Marián Miezga, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Vladimír Kobielsky a Róbert Jakab sa stretnú na pódiu ako mafián, národovec z Detvy, nešťastník trpiaci zápalom mechúra, aristokrat a intelektuál, uzavretí v jednej miestnosti v spoločnosti revolvera. Kto ho má, ten má moc. Avšak každý má o nej svoju vlastnú predstavu. Humor na druhú pre všetkých, ktorí hľadajú v zábave aj ponaučenie v inscenácií, ktorá baví divákov už štvrťstoročie!

“Pocit moci vždy vyplavuje charaktery. Zrazu sa prejavia hraničné veci. Týmto spôsobom zistíme, že každý jeden z pätice uväznených v protiatómovom kryte je istým spôsobom monštrum,” hovorí Vladimír Kobielsky. “Autor hry Gábor Görgey, žiaľ, nedávno zomrel, dožil sa 94 rokov. Bol to mimoriadne skvelý chlapík, vitálny človek, bonviván a v minulosti aj ministrom kultúry. Po našom predstavení sa vyjadril, že ho úspech síce veľmi teší, keďže sa predstavenie hráva po celej Európe. Na druhej strane je to smutné, pretože téma je stále akoby aktuálna. Vidíme to aj dnes,” dodáva na margo neblednúcej aktuálnosti inscenácie Marián Miezga.

Inscenácia Na koho to slovo padne pôvodne vznikla ako ročníková práca na Vysokej škole múzických umení pred štvrťstoročím. Naštudovali ju piati mladí herci Latinák, Kemka, Miezga, Jakab a Kobielsky v réžii Petra Mankoveckého. Dramaturgiu vytvoril Peter Pavlac, autorom pôvodnej hry je maďarský spisovateľ, dramaturg a dramatik Gábor Görgey. Neskôr si ju pod krídla vzalo Divadlo Astorka Korzo´90. Za ten čas precestovala inscenácia svet a s úspechom ju uviedli v USA, Austrálii, Srbsku, Maďarsku či vo Francúzsku.

19:00

Začiatok podujatia: 20.06.2023
Fotografie
Podobné podujatia
CHLAPI NA PRENÁJOM
Overené podujatieCHLAPI NA PRENÁJOM
Divadlo, Púchov, Púchov
LET 124
Overené podujatieLET 124
Divadlo, Púchov, Púchov
Alžbeta BÁTHORY - muzikál
Overené podujatieAlžbeta BÁTHORY - muzikál
Divadlo, Púchov, Púchov