Nebodaj (SK)

Podujatie Spišská Nová Ves

Nebodaj (SK)

Akustické, štýlovo ťažko zaraditeľné trio, ktoré vzniklo roku 2011, tvorí speváčka, hudobníčka, etnomuzikologička a redaktorka Rádia FM Jana Ambrózová, renomovaný nekonvenčný skladateľ, hudobník a estetik Július Fujak a multižánrový akordeonista Andrej Pleštinský.

Hrávajú vlastné skladby, komprovizácie a podiv(uhod)né piesne s poéziou slovenských básnikov (P. Milčák, E. Pariláková, P. Macszovszky, D. Hevier, M. Habaj), (re)intepretuje kompozície iných autorov (M. Feldman, Ch. Mingus, Teória Odrazu ai.) a pretvárajú na svoj obraz aj ľudové balady. To všetko vo vzájomnej presahovej koláži aj s fotokulisami na vystúpeniach (zo seba...). Zoskupenie má za sebou množstvo koncertov na domácich a medzinárodných festivaloch: Alternativa v Prahe (2014), Setkávaní nové hudby na JAMU v Brne (2013), BRaK v A4 v Bratislave (2014), Hudba u Fullu v Ružomberku (2014), Konfrontácie (2012) či Divadelná Nitra (2011) a v mnohých nezávislých kluboch na Slovensku.

Participovalo autorsky na na Ateliéri XXI Rádia Devín (2013), na Art´s Birthday 2012 Kunstradia vo Viedni (via net), ozvučilo spolu s violončelistom Janom Kavanom (CZ) filmu "Nosferatu" v bratislavskom kine Lumiére (2012) a podieľalo sa interpretačne na akuzmatickej skladbe Jula Fujaka "Nitrianske Atlantídy" (Český rozhlas 3 - Vltava, Praha, 2013).

Prvé eponymné CD tria (Azyl 2012) bolo ocenené Prémiou Hudobného fondu. Nový album s názvom "Leter tu develoter" (Hevhetia 2015), nahratý v Koncertnej sále Župného domu v Nitre, obsahuje okrem autorských diel aj skladby napísané, resp. upravené pre toto trio od Martina Burlasa, Petra Machajdíka, Ivana Achera (CZ), Jána Boleslava Kladiva a Milana Adamčiaka. Hosťujú na ňom okrem posledne troch menovaných osobností aj perkusionistka a skladateľka Amy Knoles (USA) z The California E.A.R. Unit, básnik Michal Habaj, gitarista Ondrej Veselý a i.

Jana AMBRÓZOVÁ – spev, husle, drumbľa, citara, píšťala
Julo FUJAK – klavír, spev, zvukové objekty, sláčiková basgitara
Andrej PLEŠTINSKÝ – taliansky bajan, píšťalka, rádio, spev

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Miesto konania podujatia: Galéria umelcov Spiša, Zimná 46 Spišská Nová Ves 052 01, Spišská Nová Ves
Dátum začiatku podujatia: 9. Augusta 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Augusta 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.9442N 20.5654E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Nebodaj (SK)

Meno organizátora: HEVHETIA / hevhet - tune
Fotografie
Podobné podujatia
NA SRDCI MI HRAJ!
Overené podujatieNA SRDCI MI HRAJ!
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves
HANIČKA a MURKO
Overené podujatieHANIČKA a MURKO
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves
1. Letný GEMER FEST 2024
Overené podujatie1. Letný GEMER FEST 2024
Futbalový štadión, Rožňava