Nedeľa 6.septembra bude patriť priaznivcom dychovky

Podujatie Bardejov

Nedeľa 6.septembra bude patriť priaznivcom dychovky
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Iné podujatia, Slávnosti
Web podujatia:
www.kupele-bj.sk
Web organizátora:
www.kupele-bj.sk
Ďalšie podujatia v meste Bardejov

Priaznivci dobrej dychovky a dobrého piva sa majú na čo tešiť. V nedeľu 6.septembra 2020 ich v Bardejovských Kúpeľoch, v areáli pri kúpeľnej kolonáde, čaká tradičné podujatie nazvané  ,,Kúpeľná dychovka spojená s  ochutnávkou pív.“ V čase od 14.00 do 18.00 hod. ich privíta slávnostný pochod dychoviek a po ňom vystúpia dychová hudba Nováčanka,  dychový orchester Chemlon a mažoretky, dychová hudba Ordzovianka a orchester Doremidoredo. Pripravené sú aj sprievodné akcie pre deti. Vstup je zdarma. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková.

,,Po prestávke spôsobenej koronavírusom sa postupne rozbiehajú aj kultúrne  a spoločenské podujatia v Bardejovských Kúpeľoch. Po augustovom Alžbetínskom dni,  venovanom cisárovnej Sisi, ide pri malom dychovkovom festivale ešte len o druhé  takéto podujatie v tomto  roku. Začiatok jesene, pivo a dychovka idú k sebe. Tradícia malého pivného festivalu má už 8.ročník. Priaznivci zlatistého moku si budú môcť ochutnať rad pív a radlerov značiek Zlatý bažant, Heineken, Krušovice, Hurban legend polotmavý Bock, Bradáč, Lagunitas Ipa. K dispozícii bude aj nealko. Tento rok nám nejde o vysokú návštevnosť, za cieľ si dávame  potešenie našich priaznivcov a kúpeľných hostí. Bardejovské Kúpele sú ideálnym miestom na liečenie, oddych, jednodennú turistiku, rodinné výlety,“ vymenúva T.Šatanková.

V septembri a októbri je v kúpeľoch príjemne

V sobotu 3.októbra 2020 sa bude konať v Kúpeľnej kolonáde 6.ročník HORNOŠARIŠSKÉHO VÍNNEHO FESTIVALU. Predstavia sa na ňom viaceré slovenské vinárstva. Súčasťou sú sprievodné akcie a popoludňajší kultúrny program priamo v Kúpeľnej kolonáde.

September a začiatok októbra patria všeobecne v kúpeľoch, a platí to aj pre  Bardejovské Kúpele, tradične k najobľúbenejším obdobiam. Počasie je príjemné, nie sú už horúčavy a hlavné kapacity kúpeľov sú vtedy obsadené. Celé jesenné obdobie aj s babím letom je vo všeobecnosti obľúbeným obdobím na návštevu kúpeľov a liečbu v nich, hlavne pre starších ľudí a rodiny. Kúpele ponúkajú rôzne typy akciových pobytov, vrátane tých pre rodiny s deťmi, kde je v cene stravovanie, ubytovanie a vstup do wellness. Je tu aj skanzen - najstarší na Slovensku, tenisové dvorce, krytá hala, preliezačky, minigolf, „kúpeľné singletracky“ dráha, neďaleko je historické mesto BARDEJOV - pamiatka Unesco, hrad Zborov, Slnečný majer s možnosťou jazdy na koni a mnohé iné atrakcie.  Bardejovské Kúpele priťahujú predovšetkým návštevníkov z Prešovského a Košického kraja.

Prečo prísť práve do Bardejovských Kúpeľov?

Bardejovské kúpele majú desať prameňov, ktoré vyvierajú na pomerne malej ploche vo vnútornom kúpeľnom území. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia.

Prvá zmienka o Bardejovských Kúpeľoch je z roku 1247, keď uhorský kráľ Béla IV. daroval územie dnešných kúpeľov aj s prameňmi mestu Bardejov. Kúpele si vychutnávala na liečení v roku 1895 aj manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

 

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk

Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.sk, pk@kupele-bj.sk

 

Meno organizátora: Bardejovské kúpele
Fotografie
Podobné podujatia
OKEY LETO POPRAD
Overené podujatieOKEY LETO POPRAD
Letisko Poprad, Poprad
Rock pod kameňom 2024
Overené podujatieRock pod kameňom 2024
Sninské rybníky, Snina
ZION fest 2024
Overené podujatieZION fest 2024
Klub Stromoradie, Prešov, Prešov