NEREZ A LUCIA

Podujatie Bratislava

NEREZ A LUCIA

Zakladajúci členovia legendárneho Nerezu, Vít Sázavský a Zdeněk Vřešťál, sa v roku 2019 spojili so speváčkou Luciou Šoralovou, a vydali svoj prvý spoločný album pod hlavičkou Nerez&Lucia, Zlom.
CD Zlom obsahuje 12 prevažne autorských piesní od Zdeňka Vřešťála a Lucie Šoralovej, a zaujímavých hosťujúcich autorov (Ondřeja Soukupa alebo Silvie Kaščákovej). V roku 2021 vydala skupina svoj druhý album, ktorý sa volá CELA a vyšiel na CD aj na platni. Album obsahuje 13 piesní, ktorých autormi sú hlavne Lucia Šoralová a Zdeněk Vřešťál. Textovo ich doplňuje slovenská textárka a poetka Silvia Kaščáková. Nahrávka je žánrovo veľmi pestrá, od folkovej balady po kvalitný pop. Aranžmány jednotlivých piesní sú dielom Víta Sázavského (vokálne party) a Roberta Fischmanna. Inštrumentálne výkony jednotlivých hudobníkov potvrdzujú vývoj skupiny NEREZ & LUCIA. V piesňach budete počuť náznaky mnohých európskych kultúr a hudobných štýlov. Okrem hlavného tria Šoralová - Sázavský - Vřešťál se na albume ako sóloví speváci predstavujú aj Róbert Fischmann a Grégoire Brun. Čeština, slovenčina, francúzština aj španielčina sú jazyky, kterými spieva „nový Nerez“. Jedinečné štvorhlasné zbory, virtuózne interpretované inštrumentálne pasáže Davida Lomiča na akordeón a saxofóny, Róberta Fischmanna na flauty, klavír a bicie, alebo Grega Bruna na kontrabas a gitaru… Album se veľkým oblúkom vracia do doby vzniku LP Masopust pôvodného Nerezu. Dvaja autori a jeden hlavný aranžér - to sú stavebné kamene, na ktorých stojí nový projekt NEREZ & LUCIA.

Skupina NEREZ & LUCIA vystupuje v zložení:
Lucia Šoralová – spev Vít Sázavský – spev, viola, gitara Zdeněk Vřešťál – spev, gitara, fúkacia harmonika, trombón Martin Gerla – kontrabas Robert Fischmann – flauty, píšťaly, klavír, perkusie, spev David Lomič – akordeón, tenorsaxofón, altsaxofón, barytónsaxofón

19:00

Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava