Nightlines live (krst albumu Protisvit)

Podujatie Bratislava

Nightlines live (krst albumu Protisvit)

Nightlines, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 23-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy. Pod názvom Nightlines sa skrýva sólový projekt – elektronické pestré produkcie so spevom a slovenskými textami. Elektronická hudba, v ktorej sa plynulo prelínajú popové aj alternatívne prvky, sa dá charakterizovať žánrami ako elektronika s prvkami trip-hopu či trapu, ale aj synthpopu. V skladbách je badať vplyv kapiel ako Depeche Mode, Massive Attack, David Bowie, Alt-J. Pre produkciu je však charakteristická aj práca so samplami sláčikových a dychových nástrojov, klavíra či nahrávané gitarové linky. Slovenské texty v sebe skrývajú odkazy na autorove vnímanie sveta, súčasného stavu spoločnosti, narastajúceho extrémizmu a nenávisti medzi ľuďmi, ale aj reflexiu seba samého a jeho duchovnej cesty.

4. septembra vydal Nightlines debutový album Protisvit pod vydavateľstvom Ajlavmjuzik ako digitálny release číslo 39. Album sa už za tento krátky čas stretol s pozitívnym ohlasom a rezonoval v médiách. Skladbu Dievča, na ktorej hosťuje speváčka Ela Tolstova, fanúšikovia posunuli prvé dva týždne na prvé miesto rebríčku Osmička na Rádiu_FM a naďalej sa za ňu dá hlasovať. Nightlines-a ste okrem rotácii Rádia_FM mohli počuť aj ako hosťa v relácii Demovnica_FM, ktorá podporuje novú slovenskú hudbu či v D2_FM a Nu Spirit_FM Radio Show.

Na koncerte, ktorý bude zároveň krstom nového albumu a kde z neho odznejú v live verzii všetky skladby, vystúpi s Nightlines aj klaviristka a skladateľka Eva Tunová a ako špeciálny hosť speváčka Ela Tolstova z kapely Tolstoys.

Miesto konania podujatia: Nu Spirit Club, Štúrova 3, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 12. Októbra 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Októbra 2017 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1436N 17.1133E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Nightlines live (krst albumu Protisvit)

Meno organizátora: Nu Spirit Club
Fotografie
Podobné podujatia
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
IL VOLO
Overené podujatieIL VOLO
TIPOS ARENA , Bratislava
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava