Nina

Podujatie Kežmarok

Nina (uvedú scenárista M. Leščák a producent I. Ostrochovský)

FIlm osobne uvedú scenárista Marek Leščák a producent Ivan Ostrochovský

---

Nina má 12 rokov, jej rodičia sa rozvádzajú a svet, ktorý doteraz poznala, sa jej rozpadá pred očami. Otec a mama tvrdia, že chcú pre ňu len to najlepšie, ale akoby mysleli len na seba. Nina im nerozumie, cíti sa opustená a oklamaná – nie je už takmer nič, čomu by mohla veriť.

Jedinou istotou v jej svete je plávanie – dáva jej pocit pokoja a opory a nahrádza všetko, čo jej doma chýba. Keď je ohrozená jej účasť na plaveckých pretekoch, rozhodne sa pre radikálny krok.

Dráma, Slovensko/Česko, 2017, 82 min, v pôvodnom znení (slovensky, nemecky) so slovenskými titulkami.

Réžia: Juraj Lehotský. Scenár: Marek Leščák, Juraj Lehotský. Kamera: Norbert Hudec. Strih: Radoslav Dubravský. Hudba: Aleš Březina. Zvuk: Tobiáš Potočný. Produkcia: Punkchart films (SK), endorfilm (CZ), Česká televize (CZ), Lehotsky Film (SK), Rozhlas a televízia Slovenska (SK), sentimentalfilm (SK). Producenti: Ivan Ostrochovský, Albert Malinovský, Katarína Tomková. Hrajú: Bibiana Nováková, Robert Roth, Petra Fornayová, Josef Kleindienst, Miroslav Pollak, Simona Kuchynková.

JURAJ LEHOTSKÝ (1975)
V rokoch 1990 –1994 vyštudoval strednú umeleckopriemyselnú školu v Bratislave, odbor fotografia. V rokoch 1995 – 2000 študoval na Vysokej škole múzických umení v Bratislave odbor réžia dokumentárneho filmu. Po štúdiu až do súčasnosti pracuje ako scénarista a režisér dokumentárnych, hraných filmov, reklamných spotov a hudobných videoklipov. Jurajov dokumentárny film Slepé lásky (2008) mal medzinárodnú premiéru na MFF Cannes, v sekcii Quinzaines des Réalisateurs, kde získal Cenu artových kín udeľovanú C.I.C.A.E. Nasledovala úspešná účasť na významných medzinárodných festivaloch a niekoľko ocenení (Zlaté oko pre najlepší dokumentárny film na FF Zürich, Cena divákov pre najlepší dokumentárny film na FF Terst, Zvláštne uznanie pre kameramana na festivale Plus Camerimage, Zvláštna cena poroty na MFDFa Play-Doc Tui a mnoho iných). Jeho hraný debut Zázrak (2013) bol v svetovej premiére uvedený na MFF Karlove Vary v sekcii Na východ od Západu, kde získal Zvláštne uznanie poroty. Film bol ďalej uvedený na MFF Toronto, MFF Haifa, MFF Thessaloniki, FF Cottbus (Cena za výnimočný výkon pre hlavnú herečku), FF Arras (Grand Prix), MFF Black Nights Tallinn, FF Vilnius (Cena pre najlepšiu herečku) a mnoho ďalších. Nina (2017) je jeho druhý celovečerný hraný film.

MAREK LEŠČÁK (1971)
Absolvoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení, kde v súčasnosti pôsobí ako pedagóg. Ako scenárista pracoval na filmoch oceňovaných doma aj v zahraničí, napríklad: Záhrada (réžia: Martin Šulík, 1995), Orbis Pictus (réžia: Martin Šulík,1997), Slnečný štát (réžia: Martin Šulík, 2005), My zdes (réžia: Jaro Vojtek, 2005), Slepé lásky (réžia: Juraj Lehotský, 2008), Hranica (réžia: Jaro Vojtek, 2009), Ilja (réžia: Ivan Ostrochovský, 2010), Cigán (réžia: Martin Šulík, 2011), Až do mesta Aš (réžia: Iveta Grófová, 2012), Ďakujem, dobre (réžia: Mátyás Prikler, 2013), Zázrak (réžia: Juraj Lehotský, 2013), na filmovom projekte Slovensko 2.0 (krátky film Pohreb prezidenta, réžia: Martin Šulík, 2014), Deti (réžia: Jaro Vojtek, 2014), Koza (réžia: Ivan Ostrochovský, 2015), Piata loď (réžia: Iveta Grófová, 2017), Nina (réžia: Juraj Lehotský, 2017) a Tlmočník (réžia: Martin Šulík, 2018).

Distribútor: Film Europe Media Company
Formát: DCP 2D
Prístupnosť: MP
Vstupné: 3,50 €

Miesto konania podujatia: Kino Iskra Kežmarok, Hlavné námestie 3, Kežmarok
Dátum začiatku podujatia: 8. Novembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 8. Novembra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 49.1355N 20.4301E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Nina (uvedú scenárista M. Leščák a producent I. Ostrochovský)

Meno organizátora: Filmový klub Iskra Kežmarok
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.