Nitrianske fašiangy 2017

Podujatie Nitra

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Kultúra, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Nitra

Nitrianske fašiangy 2017

Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už od 10.00 h sa začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska. Návštevníci budú môcť ochutnať zabíjačkové špeciality a tradičné fašiangové dobroty.

O navodenie výbornej atmosféry sa postarajú skupiny LOJZO a Vrbovskí víťazi, ktorí sú typickí netradičnými hudobnými nástrojmi. Súčasťou jarmoku bude gazdovský dvor Detskej farmy Humanita s domácimi zvieratkami a zvieratká z farmy Slovenského poľnohospodárskeho múzea. Záujemcovia sa môžu zadarmo povoziť po pešej zóne na bričke ťahanej koníkom. Okrem toho môžu ľudia získať počas podujatia hodnotné vecné ceny od Raiffeisen banky.

Je možné, že fašiangovú zabíjačku spestrí svojou účasťou aj amatérsky kuchár Vilo Habo, známy z Jojkárskej kulinárskej súťaže Moja mama varí lepšie ako tvoja.

Veselý fašiangový sprievod vykročí na pešiu zónu o 16. 00 h. Organizátori vyzývajú: „Zamaskujte sa aj vy a pridajte sa k chodúliarom, folklórnym skupinám, bubeníkom a najrôznejším maškarám vo veľkom nitrianskom fašiangovom sprievode!“ Fašiangové popoludnie vyvrcholí pochovávaním basy a ukážkami slovenských fašiangových zvykov.

Pridať fotografie
Podobné podujatia