Nitzer Ebb (UK)

Podujatie Košice

Nitzer Ebb (UK), Terminal State

Ak ste pred rokmi mali radi elektronický zvuk Depeche Mode, no kapela sa vám zdala príliš romantická, riešenie existovalo. Volalo sa Nitzer Ebb.

V Anglicku začiatkom osemdesiatych rokov vznikli okrem iného dve pozoruhodné kapely. Depeche Mode a Nitzer Ebb. Obidve vydávali svoje albumy vo vydavateľstve Mute Records, obidve hrali hudbu postavenú na elektronike, piesne obidvoch možno počúvať, no dá sa na ne aj tancovať. Kým Depeche Mode už viac ako tridsať rokov – a stále veľmi dobre – hrajú svoju hudbu plnú melanchólie, romantiky a pátosu, Nitzer Ebb sú hudobne jednoduchší a oveľa tvrdší. Trio z anglického Essexu malo svoje vrcholné obdobie na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov minulého storočia. V rokoch 1987 až 1991 vydali štyri albumy, pričom sa za ten čas mierne posunuli od tvrdých basových bítov smerom k rockovej expresívnosti. Nitzer Ebb - milovaní a nenávidení, so skvelým imidžom, ktorému v časoch ich najväčšej slávy podľahli mnohí.

Nitzer Ebb - Murderous
https://www.youtube.com/watch?v=3_2GlKk08xQ

Nitzer Ebb - Live in London
https://www.youtube.com/watch?v=qGd4gI8fC-U&t=2231s

Terminal State (SK)

Terminal State je UG stálica slovenskej elektronickej scény. V Tabačke vystúpili uz niekoľkokrát v rámci Gathering. Momentálne však vystupujú skôr na zahraničných pódiách na nemeckých festivaloch. Nenechajte si újsť príležitosť vidiet pravdepodobne jediný koncert na Slovensku.

Vstup: 24€ / 28€ / Veľká sála

Začiatok podujatia: 6. 4. 2020 20:00:00
Koniec podujatia: 6. 4. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia