NOC | Módna prehliadka VYVA a Fairy Fashion

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Slávnosti
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: vymenniky@k13.sk
VYVA je košická módna značka (skratka je odvodená z miesta, kde vznikla – Výmenník Važecká), ktorá je špecifická svojim príbehom. Ide o komunitno – umelecký projekt, ktorý na Slovensku nemá obdobu. 10. decembra predvedú na móle svoju novú kolekciu "NOC", ktorú ušili nie len z nových, ale i prebytkových látok. Pomohli si aj vďaka rozdeleniu starších modelov, z ktorých stvorili nové kúsky.

„Kolekcia je chápaná a znázorňovaná skrz rôzne asociácie, ktoré v nás táto časť dňa vyvolala,“ hovorí Jana Bednáriková, koordinátorka VYVY. „Keď sme koncipovali modely, viedli sme dialógy o tom, s čím sa nám noc spája. Vnímame ich skrze farby aj poetiku – konkrétne svetlo a temnota ľudskej duše. Práve v spojitosti s touto asociáciou sa objaví aj inšpirácia labutím jazerom. Krásne nám doplnilo a ozvláštnilo celkový koncept kolekcie.“

Fairy Fashion je módnou dielňou pre deti a dospelých, ktorú vedie Karin Guzaninová vo Výmenníku Wuppertálska. Niekoľko generácií žien, skupiny módnych fanyniek zo sídliska KVP si pod jej vedením počas niekoľkých mesiacov tvorili a navrhovali odevy v téme "Na Ľudovú nôtu". 

Vstupné:
3 eurá / osoba
študenti, dôchodcovia, ZŤP: 1, 5 eura.
Deti do 12 rokov zadarmo.
Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia