Noc literatúry 2017

Podujatie Žilina

Noc literatúry 2017 / Žilina

Siedmy ročník medzinárodného podujatia, oslava literatúry, vďaka ktorej v jeden májový večer ožije centrum Žiliny. Na ôsmich netradičných miestach v meste sa budete môcť zastaviť a vypočuť si ukážky z literatúry, ktorú budú čítať rôzne osobnosti zo Žiliny a slovenskej kultúrnej scény.

Miestami čítania budú žilinské hotely. Pre cudzincov bránou do mesta, pre lokálnych nepoznané miesta. Každá izba, hotelový salónik či večerný bar v sebe ukrývajú množstvo prežitých príbehov. Noc literatúry vám na každom mieste ponúkne jeden, čítaný zo súčasnej svetovej literatúry. Svoje priestory pre verejnosť otvoria fungujúce hotely (Hotel Grand, Hotel Boss, Holiday Inn Žilina, Palace Hotel Polom, Hotel Dubná Skala), ale aj hotel bývalý (budova, kde v súčasnosti sídli Nadácia Polis), či miesto, o ktorom ste možno ani nevedeli, že sú v ňom ubytoavcie priestory (Mestská radnica). Čítať sa bude aj v Artfore, kde nájdete snáď najviac príbehov pod jednou strechou v celom meste.

Čitateľmi budú herečka Juliána Oľhová, punkový spevák a hudobník Dáša Fon Fľaša, zakladateľ Artfora, Vladimír Michal, prekladateľka a knižná redaktorka Marta Blašková Maňáková, pracovník Reginálneho centra autistov v Žiline-Bánovej a veľký fanúšik fantasy, Braňo Šindel a ďalší.

Na každom z miest získate brožúrku s podrobnými informáciami a mapkou, vaša trasa preto môže začať v ľubovoľnom bode. Čítania prebiehajú od 18.00 paralelne na všetkých miestach v 30 minútových intervaloch (15 min. čítanie, 15 min. presun na ďalšie miesto).

Na jednotlivých miestach obdržíte pečiatku. Ak ich zozbierate všetkých osem, máte možnosť zapojiť sa do súťaže o rôzne knižné tituly. Žrebovanie sa uskutoční na literárnom ponocovaní po 22.00 h v kníhkupectve Artforum na Mariánskom námestí.

Noc literatúry je medzinárodný projekt, ktorý iniciovali České centrá rôznych európskych krajín. V jeden večer sa koná v mestách po celej Európe a v niekoľkých mestách na Slovensku. V Žiline organizujeme v spolupráci s knihkupectvom Artforum v Žiline.

Viac informácií čoskoro.

www.nocliteratury.cz
Vstup voľný.

Miesto konania podujatia: Zilina, Žilina Region, Slovakia, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 10. Mája 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Mája 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2167N 18.7333E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Noc literatúry 2017 / Žilina

Fotografie
Podobné podujatia