Noc výskumníkov 2022

Podujatie Bratislava

Noc výskumníkov 2022

Pozývame Vás na 16.ročník najväčšieho festivalu vedy Európska noc výskumníkov 2022. Príďte sa pozrieť na slovenský a svetový pokrok vedy a inovácií 30.septembra 2022 do Bratislavy, Košíc, Banskej Bystrice, Žiliny a Popradu.

Tešiť sa môžete na interaktívne vedecké prednášky, workshopy či diskusie. Festival ponúka výstavy, veľkoplošné projekcie a mnoho ďalších noviniek plných vedy a zábavy.

Mottom tohtoročného festivalu vedy je „Dôverujme vede“ , ktoré vzniklo v reakcii na potrebu lepšie sa orientovať v záplave veľkého množstva informácií a žiaľ aj dezinformácií. Cieľom festivalu je preto upriamiť pozornosť mladých ľudí a širokej verejnosti na relevantné zdroje informácií, ktorých garantmi sú práve výskumníci a výskumné inštitúcie.
Téma dôvery vo vedu bude rezonovať naprieč celým programom s prepojením na aktuálne témy akými sú klimatická kríza, udržateľnosť, či vojnový konflikt na Ukrajine. Návštevníkov chceme podnietiť k aktivite, zážitkovému vzdelávaniu a k tomu, aby lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja. Pre žiakov a študentov sme spustili výtvarnú súťaž „Myslíme zeleno – Eko-ochranári“ a Foto/Video súťaž , kde môžete súťažiť o hodnotné ceny.

Atraktívny program festivalu bude prebiehať v:
Bratislave (Stará tržnica, Lab.cafe, V-klub, Kunsthalle Bratislava)

Celodenný program v Bratislave (Stará tržnica) bude prebiehať od 9:00 do 23:00 hod. a v ostatných obchodných centrách od 9:00 do 22:00 hod.
Celodenný program ponúkne zaujímavé prezentácie a zážitkové interakcie s vedcami a inovátormi v stánkoch, ako aj atraktívny program na hlavnom pódiu.

Vstup na podujatie je voľný.

Fotografie
Podobné podujatia