Normálny autistický film

Podujatie Prešov

Normálny autistický film

V rámci projektu KineDok, ktorý je medzinárodnou komunitou a jedinečnou platformou pre filmové kluby a spôsob alternatívnej distribúcie, spájajúci priaznivcov a tvorcov kreatívnej dokumentaristiky, Vám Literárna kaviareň VIOLA prináša prvý z dokumentov s názvom Normálny autistický film už 28.4.2017 o 17:00. Dokument sa stal víťazom Ceny českej filmovej kritiky. Súčasťou premietania bude aj beseda s odborníkom, ktorý sa dlhodobo venuje téme autizmu, je v každodennom kontakte s ľuďmi, ktorí sú iní, no po zhliadnutí filmu zistíte, že aj napriek tomu výnimoční.
Priamy a duchaplný Lukáš má špecifický zmysel pre humor, miluje filmy a píše vlastné scenáre. Klavírny virtuóz Denis dokáže zahrať úchvatné hudobné diela a zároveň je neobyčajne inteligentný a sčítaný. Zbožňuje Malého princa tak, že ho číta neustále dokola. Majda rada rapuje a nehanbí sa za to. Jej odvážne texty vystihujú okolitý svet s odzbrojujúcou presnosťou. Marjamka vie vyrozprávať dlhé príbehy v angličtine, zatiaľ čo jej brat Ahmed je neobyčajne priateľský. Päť neobyčajných detí, ktoré spoločnosť označila jednotiacim a nelichotivým termínom “autistické”. Popredný český dokumentarista s jedinečnou autorskou víziou nás vyzýva, aby sme raz a navždy prestali vnímať autizmus ako medicínsku diagnózu a snažili sa pochopiť ho ako fascinujúci spôsob rozmýšľania, ktorý je niekedy šialene ťažké dešifrovať. Pretože kto posúdi čo je normálne – žiť v neustálom strese neuvedomujúc si absurditu moderného spôsobu života, alebo starostlivo hľadať poriadok, pokoj a ticho vo svete?

VSTUP: VOĽNÝ
Miesta si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665
Rezervované miesto je potrebné obsadiť minimálne 20 min. pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade nárok na rezerváciu miesta zaniká.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 28. Apríla 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 28. Apríla 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Normálny autistický film

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra