Nostalgický vlak ťahaný historickým parným rušňom opäť vo Fiľakove

Podujatie Fiľakovo

Po minuloročnom veľkom záujme opäť zavíta do Fiľakova nostalgický vlak ťahaný najvýkonnejším predvojnovým  parným rušňom „Zelený Anton“, ktorý bude 18. júna 2022 premávať po viac ako 150 ročnej trase Zvolen – Fiľakovo. Cestujúci tohto „Novohradského expresu“ budú  mať možnosť navštíviť hrad Fiľakovo, Mestské vlastivedné múzeum či rímskokatolícky kostol a expozíciu vo františkánskom kláštore. Na hrade bude pre nich pripravená komentovaná prehliadka o 11:30 a 13:30 hod., a v rovnakom čase si môžu vypočuť výklad aj v protileteckom úkryte pod hradným vrchom. Návšteva kostola a kláštora bude možná len v rámci lektorského výkladu od 14:00 hod. Vo vlastivednom múzeu bude k dispozícii individuálna prehliadka stálej aj dočasnej expozície. Po predložení cestovného lístka z vlaku bude vstupné do uvedených pamätihodností bezplatné. Počas dňa bude možnosť si zakúpiť aj regionálne výrobky z Novohradu, ktoré budú v okolí hradu prezentovať miestni producenti, a  bude tiež pripravený tzv. „street food“ pre návštevníkov. Historický vlak štartujúci zo Zvolena bude mať zastávky v Detve, v Kriváni, v Lovinobani a v Lučenci. Fiľakovčania budú mať v prípade záujmu možnosť previezť sa po celej trase, respektíve  len na niektorom úseku, alebo prísť na prehliadku vlaku na železničnú stanicu. Okrem toho je pre nich pripravená ďalšia dopravná trasa Fiľakovo – Lučenec – Fiľakovo, na ktorú je možné si zakúpiť osobitný lístok na veľkej železničnej stanici v deň príchodu vlaku, od 11:15 hod. (informácie sledovať na Facebooku Hradného múzea vo Fiľakove). Pri príchode a poobedňajšom odchode zaznejú na stanici jazzové skladby v podaní kapely Traditional Dixie Stompers.

 

Hlavnými organizátormi podujatia sú Oblastná organizácia cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a Rozvojová agentúra BBSK – Dobrý kraj. Spoluorganizátormi sú Mesto Fiľakovo a Hradné múzeum vo Fiľakove.

 

Ceny lístkov (spiatočný lístok, ktorý je potrebné si zakúpiť vopred na https://www.zahoramizadolami.sk/podujatia-zazitky/novohradsky-expres/edate/2022-06-18):

Zvolen – Fiľakovo: 20 €, zľavnený: 16 €,

Detva – Fiľakovo: 15 €, zľavnený: 12 €,

Lučenec – Fiľakovo: 10 €, zľavnený: 8 €.

 

Odchody a príchody vlaku :  Zvolen – 8:35, príchod do Fiľakova – 11:02

                                               Fiľakovo – 15:17, príchod do Zvolena – 17:28.

 

Osobitný lístok: Fiľakovo – Lučenec: 5 €, do 6 rokov zdarma.

 

Odchody a príchody vlaku :  Fiľakovo (veľká stanica) – 13:20, príchod do Lučenca – 13:40

                                   Lučenec – 14:06, príchod do Fiľakova (veľká stanica) – 14:26.

Foto: Zdroj - ŽSR


Meno organizátora: OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie, Rozvojová agentúra BBSK - Dobrý kraj
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatiePetra Džerengová medzi nami
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pob. Sásová, Banská Bystrica
Čítanie pod rozsvietenou čerešňou s DANIELOM HEVIEROM
Overené podujatieČítanie pod rozsvietenou čerešňou s DANIELOM HEVIEROM
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Fončorda, Banská Bystrica
INVALID PRODAKŠN
Overené podujatieINVALID PRODAKŠN
EPOS Sandokan, Veľký Krtíš