Novohradský Folklórny Festival 2017

Podujatie Lučenec

Novohradský Folklórny Festival 2017

28.7. - 29.7.2017 15:00

Námestie republiky, Mestský park, Iné lokality mesta

Mesto Lučenec, Novohradské Osvetové Stredisko a Banskobystrický Samosprávny Kraj Vás pozývajú na 24. ročník podujatia
NOVOHRADSKÝ FOLKLÓRNY FESTIVAL

Pre milovníkov folklóru a dobrej zábavy sme pripravili dva krásne dni naplnené folklórom, ľudovými zvykmi, tradičným jedlom, hudbou a tancom!

V piatok 28.7.2017 sa môžete tešiť na prehliadku ľudvých hudieb. Počas nej Vás renomovaní folklorni choreografi naučia základné tanečné kreácie a kroky, ktoré hneď môžete zúžitkovať pri tanci! Na počúvanie, do spevu i tanca budú vyhrávať vynikajúce ľudvé hudby, a ich hostia, nie len z Lučenca, ale aj z iných regiónov i zo zahraničia!
V piatok budete môcť vidieť výrobu všakovakých tradičných jedál z nášho regiónu. Samozrejmesťou je aj ich chutnávka. Pekný suvenir či niečo krásne si iste zakúpite na tradičnom remeselnom jarmoku. Vstup na prvý deň festivalu je zdarma!

Sobota sa bude niesť v znamení neodmysliteľného sprievodu účinkujúcich mestom, a nádherným galaprogramom v amfiteátri v mestskom parku. Vo večernom programe sa okrem mnohých iných predstaví aj víťaz veľkolepej show RTVS "Zem speiva", FS Urpín z BB, vynikajúci súbor Kumšt z Bratislavy či špičkový "exportný" súbor FS Železiar!
Sprievod mestom začína o 18:00 a povedie ulicami: Vajanského, Masarykova, Haličská, Lehára, Nemcovej, Mestský park

Galakoncert začína o 19:00 v amfiteátri.
Po koncerte nasleduje voľné posedenie pri ľudovej hudbe v reštaurácii Biela labuť, hneď vedľa amfiteátra. Samozrejme cimbalová muzika bude vyhrávať aj do spevu i do tanca, takže nikomu sa v tanci a speve brániť nebude!

Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
EXPEDIČNÁ KAMERA 2024
Overené podujatieEXPEDIČNÁ KAMERA 2024
MsKC, Žiar nad Hronom