O čertovi Kolofónovi - čítačka

Podujatie Bytča

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti
Web organizátora:
www.morgonrock.sk
Ďalšie podujatia v meste Bytča

O čertovi Kolofónovi - čítačka

O knihe:
Kniha O čertovi Kolofónovi nie je rozprávka, aké sa zjavujú na pultoch knihkupectiev každý deň. Jej úlohou nie je iba „porozprávať“ pútavý príbeh o jednom prispatom čertovi a jeho púti z pekla na zem a späť, ale najmä predstaviť detskému čitateľovi čaro klasického bábkového divadla. Kniha totižto vznikla ako prepis úspešnej divadelnej hry Bábkového divadla Morgonrock, ktorú súbor za dva roky hral vo všetkých kútoch Slovenska. Kniha dokázala zachytiť čaro, humor ale aj tajomnú atmosféru neobyčajného príbehu, ktorý v sebe miesi tie klasické. Čert Kolofón je vyslaný svojím nadriadeným Luciferom na zem, aby priviedol aspoň dve neposlušné deti. Hneď ako sa ocitne ustráchaný hrdina na zemi a prežije stret s mláďaťom svine divej, stretáva Janka a Marienku – dve veľmi bystré a odvážne deti. Kolofón sa zaraduje a chce ich uniesť do pekla, to by však musel mať viac odvahy ako oni dvaja. Naopak Janko a Marienka pochopia, že tento večne hladný nešťastník potrebuje ich pomoc a rozhodnú sa z neho spraviť osobnosť schopnú života. Počas ich spoločnej cesty lesom ho dajú do laty nielen čo sa zdravej stravy týka, ale aj ohľadom pestovania cnostných vlastností a dovzdelajú ho aj literárne. V príbehu okrem nich vystupuje aj plejáda ďalších svojráznych postavičiek: romantická Ježibabka, lúpežnícke duo Ellie a Charlie či partia nápomocných trpaslíkov a samozrejme hromada lesnej zvery. Knížka je veľmi atraktívna aj vďaka farebným ilustráciam autora Miša Löwyho, ktoré výstižne zachytili čaro bábok a kulís Bábkového divadla Morgonrock. Je určená ako pre najmenších hltačov príbehov tak aj pre ich rodičov, pretože aj pre nich je v príbehu skrytých mnoho odkazov.

O Autorovi:
Peter Gärtner
Absolvent Filmovej a televíznej fakulty VŠMU (2011), odbor scenáristika a dramaturgia. V roku 2015 založil Bábkové divadlo Morgonrock. Na svoje originálne filmové scenáre sa mu nepodarilo zohnať peniaze, tak si vyrezal bábky z dreva a začal ich hrať ako bábkové divadlo. Morgonrock založil bez zaváhania spolu s nadšencami, amatérmi a kutilmi vo svojom rodnom meste Bytča a pilotná hra O čertovi Kolofónovi sa uchytila, a do dnes má za sebou viac ako 25 repríz hraných v ako malých kultúrnych centrách tak aj na veľkých festivaloch ako Pohoda a Fest Anča. Okrem toho sa venuje aj popularizácii filmového umenia, je vedúci kina Filmový klub Bytča, vystupuje ako stand-up komik, pracuje ako scenárista na voľnej nohe a robí aj literárne cestovateľské kiná. Je zakladateľom a hlavným dramaturgom progresívneho multižánrového podujatia Festival Hviezdne noci Bytča.

Súčasťou čítačky bude aj prezentácia originálnych bábok z pôvodnej hry O čertovi Kolofónovi a autogramiáda. Kniha O čertovi Kolofónovi sa bude dať kúpiť priamo na čítačke.

Miesto konania podujatia: Vitalkafe, Námestie Slovenskej Republiky 26, Bytča
Dátum začiatku podujatia: 9. Februára 2018 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Februára 2018 18:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2233N 18.5594E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia O čertovi Kolofónovi - čítačka

Meno organizátora: Bábkové divadlo Morgonrock
Fotografie
Podobné podujatia