O opátovi Štefanovi - nočná artistická show

Podujatie Trenčín

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo, Iné podujatia, Kultúra
Web podujatia:
www.trencin.sk
Web organizátora:
www.trencin.sk
Ďalšie podujatia v meste Trenčín
Podrobnejšie informácie: kic@trencin.sk

Štvrté pokračovanie nočného open air podujatia Príbehy z Trenčína tento rok ponúkne príbeh o neobyčajnom dôverníkovi Matúša Čáka.

Legenda O opátovi Štefanovi sa bude odohrávať na trenčianskom Ostrove, ležiacom na skok od centra mesta medzi korytom Váhu a vodným kanálom. Diváci budú putovať nočným Ostrovom a zároveň príbehom, po ceste sa im na 11 stanovištiach predstavia vzdušní a pozemní akrobati, artisti nielen vo vzduchu a na zemi, ale i na vode, svetelné a ohňové divadlo ale aj unikátne premietanie na vodnú stenu.

Špičkové umelecké výkony v predstavení tento rok ponúkne akrobaticko-tanečné zoskupenie Vertigo, skupina historického šermu Hector, folklórny súbor Čajka, trenčianski freeruneri Born tu Trick a svoje kúzla s priestorom, obrazom a svetlom predstavia i Trenčania z TRAKT-u. 

 Uplynulé ročníky sa stretli s veľkým záujmom zo strany návštevníkov, preto sa nočná show rozšírila na dva dni. Príbeh Matúša Čáka a jeho dôverníka opáta Štefana budú diváci môcť spoznať 30. júna, pre tých ktorí to nestihnú i  1. júla so začiatkom vždy o 21.00 pri letnom kúpalisku na Ostrove.

I tento rok sa tento neobyčajný príbeh dočkal knižnej podoby. Autorom príbehu je už tradične Vlado Kulíšek, ilustrácie sú v réžii výtvarníka Jozefa Vydrnáka. Predstavenie knižky prebehne 20. júna o 9.00 vo Verejnej knižnici M. Rešetku, záujemcovia si ju budú môcť kúpiť pred predstavením a neskôr v Kultúrno-informačnom centre v Trenčíne.

 

Meno organizátora: Mesto Trenčín agentúra Kvart
Fotografie
Podobné podujatia