OBD - Mikulášsky koncert

Podujatie Bratislava

OBD - Mikulášsky koncert

Večer s legendárnou skupinou O.B.D., ktorá Vám venuje koncert v rámci sviatku Mikuláša, pri neformálnom stretnutí.

O.B.D. - Orchester Bronislava Dobrotu

• Skupina O.B.D. vznikla v roku 1993. Zakladajúci členovia sú Roman Galvánek - spev, Martin Valihora - bicie, Martin Zimányi (Žumo) - basgitara, Dušan Hrdlík a Bronislav Dobrota – gitary, Richard Šimurka – saxofón a Martin Ďurdina – trúbka.
• V roku 1994 sa kapela umiestnila na 3. mieste v súťaži Marlboro Rock In a podpísala s labelom Universal Music zmluvu na tri albumy.
• V Roku 1995 vyšiel debutový album O.B.D. (Universal Music). Hity: Komáre, Takto to funguje, Zmoknutý vták, Džadžuli džá, Had (producent Oskar Rózsa).
• V roku 1996 – získala skupina cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov (nazývanú aj slovenská Grammy) ako Objav roka a Skladba roka (Komáre). Zvíťazila aj v diváckej ankete časopisu Maxi Super (skupina roka).
• V rok 1996 vyšiel album O.B.D. zdraví (Universal music) s hitom Biely strom. Producentom bol Ivan Král. V tomto roku zaznamenala päť nominácií na cenu ZAI.
• V roku 1998 vyšiel album Chuppacabras (EMI). Hity: Letím na venušu (v tomto roku najhranejšia skladba v slovenských rádiách), S mojím ohňom sa hraj, Slnečný deň (producent Yxo Dohňanský).
• V roku 2000 Roman Galvánek zakladá skupinu Divná zostava s bubeníkom Jurajom Černým (ex-Tublatanka). Vychádza album FuFu (Universal Music), ktorý aj obaja produkujú. Hity: Šu šu šu, Ďaleko za morom (producenti Galvánek a Černý).
• V roku 2005 sa O.B.D. opäť schádza, pribudli noví členovia (gitarista Matúš Kľúčik, bubeník Tomáš „Tuleň“ Vojtek, ktorý už spolupracoval aj na prvom albume, basgitarista Martin Kalinka a perkusionista a vokalista Oliver Ďurčo (z Divnej zostavy). O rok neskôr (2006) vychádza po siedmich rokoch album nazvaný 7 a pol (Hill Records) s hitom Prečo sa pýtaš (producent Roman Galvánek).
• Odvtedy skupina s menšími či väčšími prestávkami vystupovala na festivaloch aj v kluboch. V roku 2013 pri príležitosti 20. narodenín, O.B.D. usporiadalo veľkolepý koncert v MMC a krst výberovky (vydavateľ TC Lemons) za účasti všetkých členov, ktorí sa v kapele vystriedali počas jej existencie.
• V roku 2016 sa veci pri príležitosti nahrávania nového albumu v nových štúdiách TC Lemons dali veci do pohybu. Skupina nabrala nový vietor s aktualizovanou zostavou: Roman Galvánek - spev, Bronislav Dobrota a Silvester Sališ - gitary, Martin Valihora alebo Marek Žilinec - bicie, Oliver Ďurčo – perkusie, spev, Juraj Majer – basgitara, Marian Jaslovský – saxofón, flauta.
• Prvý album po desiatich rokoch s názvom Stereo vychádza v októbri. Krst sa uskutoční 27. 10. v Nu Spirit Clube. Do sveta ho uvedie Lenka Dusilová.

Start: 21:00 / Klub open: 17:00
---
Predpredaj / Presale: http://bit.ly/O-B-D
ENTRY : 8 Eur (z toho 5€ konzum)

Na mieste / At the gate:
ENTRY : 8 Eur (z toho 5€ konzum)
---
Predpredaj lístkov prostredníctvom Tootoot:
Presale tickets by Tootoot: http://bit.ly/O-B-D

Rezervácia miesta: +421 948 148 948
Rezervations of tables in club: +421 948 148 948
---
Tootoot - Podujatia vo vašich rukách
MUSIC ZONE - Váš hudobný portál
WELOVEGUITAR.sk - for guitar fans
kamdomesta - na koncert, na párty
CITYLIFE.SK - čo sa deje v okolí
FLAME Production - koncerty, eventy, kapely, tech support

Miesto konania podujatia: FLAME Music Bar, Štefánikova 47, Bratislava
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/5a253c8e5dee061384123e3b
Dátum začiatku podujatia: 8. Decembra 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 9. Decembra 2017 03:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1546N 17.1059E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia OBD - Mikulášsky koncert

Meno organizátora: FLAME Music Bar
Fotografie
Podobné podujatia